Valverde, sobre la nacionalització espanyola d’Ansu Fati: “Seria un contratemps perdre’l”

"Esperarem a la convocatòria definitiva. Ja veurem què passa", ha declarat l'entrenador del Barça en la roda de premsa prèvia a la visita al Granada

Ernesto Valverde ha deixat entreveure que no vol que Ansu Fati disputi el Mundial sub-17 amb la selecció espanyola. El tècnic extremeny ha aprofitat la roda de premsa prèvia a la visita al Granada per valorar la nacionalització amb Espanya del futbolista revelació d’aquest inici de curs i ha assegurat que en cas que pugui deixar de comptar amb ell durant tot un mes això suposarà un gran “contratemps” ja que “és un jugador que ens està ajudant molt, sobretot ara que tenim força baixes”.

“Esperarem a la convocatòria definitiva. Ja veurem què passa. Evidentment, si el perdem serà un contratemps perquè és un jugador que ens està ajudant molt. Aquests dies hagués estat dur per a nosaltres no comptar amb ell, ja que teníem moltes baixes en atac i ell ha jugat molt. Caldrà veure si durant el Mundial la situació és la mateixa”, ha valorat al respecte l’entrenador del Barça, que també ha assegurat que el retorn de Dembélé, cada vegada més a prop, no frenarà la progressió d’Ansu Fati ja que aplicarà la meritocràcia.

A més, en una compareixença en què també ha manifestat la necessitat que té el seu equip de començar a sumar de tres en tres a domicili a la Lliga, Valverde ha reivindicat que les irrupcions del mateix Fati i Carles Pérez no s’entenen només per les baixes en atac que ha tingut el primer equip blaugrana: “La irrupció de Carles Pérez i Ansu Fati es pot veure de moltes maneres. La forma correcta de veure-ho no és per les baixes, sinó per la feina que han fet ells. Han tingut oportunitats en moments determinats i les han aprofitat. Han demostrat que són vàlids pel Barça. I això ho hem de tenir tots en compte”.

Les declaracions d’Ernesto Valverde prèvies al Granada-Barça de Lliga

El Granada té els mateixos punts que el Barça: “Està fent un bon començament de temporada. Tots els equips que acaben de pujar són perillosos en les primeres jornades. Per l’entusiasme, la il·lusió… Ja ho vam veure a Pamplona amb l’Osasuna. A més, el Granada és un equip molt treballat que intenta sortir amb la pilota jugada des del darrere. Serà un partit difícil per a nosaltres, però és important que el guanyem”.

Sumar els tres punts, una necessitat: “Fora de casa no estem aconseguint bons resultats. Ens està costant. Tot el que estem fent bé al Camp Nou no ho estem fent bé a domicili. En aquests camps és on et jugués el títol. No podem fallar”.

Espanya fitxa Ansu Fati per al Mundial sub-17: “Esperarem a la convocatòria definitiva. Ja veurem què passa. Evidentment, si el perdem serà un contratemps perquè és un jugador que ens està ajudant molt. Aquests dies hagués estat dur per a nosaltres no comptar amb ell, ja que teníem moltes baixes en atac i ell ha jugat molt. Caldrà veure si durant el Mundial la situació és la mateixa”.

Dembélé podria reaparèixer a Granada: “Esperem que avui pugui fer l’entrenament complet amb el grup. Espero d’ell el que espero de la resta de l’equip: que s’involucri, que vulgui ser titular i que quan ho siguin demostri que no li poden treure el lloc”.

El retorn de Dembélé frena la progressió d’Ansu Fati?: “Ja ho veurem. De moment no han coincidit els dos i no han entrenat mai junts. Hi ha molta competència a l’equip, no només perquè Ansu hagi pujat. Amb el temps veurem qui és el jugador que ens dona més equilibri ofensiu i defensiu”.

Un partit i un rival exigents: “Està fent un gran inici de temporada. Em preocupa com a bon equip que és. No ens deixarà jugar, voldrà tenir la iniciativa, fer-nos mal des de l’estratègia… Ha aconseguit dues grans victòries a domicili i contra el Sevilla a casa va jugar molt bé malgrat la derrota. La Primera Divisió sempre és dura a llarg termini, però al començament de temporada tots els equips que pugen són perillosos”.

Messi apunta a la titularitat després de tornar a Dortmund: “El vaig veure bé malgrat les dificultats del partit, el context i les circumstàncies. Va estar participatiu i va jugar bé. Esperem que la suma de minuts i de partits l’ajudi a aconseguir el seu millor moment de forma”.

Una oportunitat per a Junior Firpo: “Sí, sense cap mena de dubte. Jordi Alba estava fent un bon inici de temporada, però Junior ha d’adaptar-se i demà tindrà l’oportunitat de demostrar la seva qualitat”.

Les coses pel seu nom: “La irrupció de Carles Pérez i Ansu Fati es pot veure de moltes maneres. La forma correcta de veure-ho no és per les baixes, sinó per la feina que han fet ells. Han tingut oportunitats en moments determinats i les han aprofitat. Han demostrat que són vàlids pel Barça. I això ho hem de tenir tots en compte”.

Els motius del mal Barça a domicili: “No estem fent efectiva la possessió que tenim a fora de casa. Al Camp Nou, el nivell d’efectivitat es correspon amb l’estona que nosaltres tenim la pilota. A domicili no. Hem de ser més incisius, verticals i contundents. Tenim la pilota, sí, però hem de ser més decisius, crear més ocasions. Si no, el domini no serveix per a res”.

L’eterna fase d’adaptació de Griezmann: “Ell pot jugar en diferents posicions. És un jugador que treballa i que s’associa bé amb el mig del camp. Quan tenim la pilota, a més, és un jugador amb mobilitat i que també entra per dins. A mesura que juguin junts, la idea és que es trobin cada vegada més i millor amb Messi i amb Suárez”.

L’equip s’adapta a la plantilla: “Ja veurem qui juga i com són les coses. És clar que la presència d’alguns jugadors ens condiciona. L’esquema de l’equip s’ha d’adaptar als futbolistes que tenim, d’això no n’hi ha cap dubte”.

L’hora de les rotacions: “És possible que hi pugui haver algun canvi independentment de si Messi juga o no. Més que res perquè estem jugant molts partits en pocs dies”.

Cap missatge a Ansu Fati: “No crec que em demani consell, però a mi tampoc no m’agrada fer-ho. Tot el que jo sé del futbol ho he après de l’experiència i dels errors. Ell ha de prendre les seves decisions i decidir el que consideri”.

L’ostracisme d’Aleñá: “Tenim molts jugadors al mig del camp. És veritat que no està jugant massa, però estic segur que tindrà oportunitats com la resta de l’equip”.

La dosificació de Messi: “L’any passat ja va haver-hi partits en els quals ell va descansar igual que la resta de jugadors. De vegades fins i tot cridava una mica l’atenció. Aquest any segurament passarà el mateix”.

Més informació

Nou comentari