Món Esport
El Barça, al podi dels clubs més valuosos del món malgrat tot

El Futbol Club Barcelona és el tercer club més valuós del món. Així ho dictamina l’informe The European Elite 2002, que elabora anualment Football Benchmark, plataforma especialitzada en estadístiques del món del futbol. L’entitat catalana val 2.814 milions d’euros, i es veu superada pel Reial Madrid, líder amb un valor de 3.184 milions d’euros, i el Manchester United, segon, amb 2.883 milions d’euros.

Aquest estudi té en compte cinc grans aspectes de cada club: la rendibilitat, el potencial esportiu, els drets de televisió, la propietat de l’estadi i la popularitat mesurada, especialment, pel seu impacte a les xarxes socials. I aquí és on el Barça treu molt de profit, tenint en compte que és el club de futbol més seguit a internet.

És cert que hi ha una petita mala notícia: el Barça ha perdut la segona posició que va ocupar l’any passat, en detriment dels red devils. Però no deixa de ser quelcom excel·lent. I és que darrerament el primer equip masculí de l’entitat catalana, el més important en termes mediàtics, ha patit la pèrdua del seu millor jugador de la història, Leo Messi, resultats discrets en l’aspecte esportiu i greuges ja coneguts en l’aspecte econòmic.

El top-10 de clubs més valuosos

El top-10 de la llista el completen el Bayern de Munic, amb un valor de 2.749 milions d’euros, el Liverpool (2.556 milions d’euros), el Manchester City (2.483 milions d’euros), el Chelsea (2.179 milions d’euros), el Paris Saint-Germain (2.132 milions d’euros), el Tottenham (1.912 milions d’euros) i la Juventus (1.597). De tots aquests, qui ha experimentat un major creixement respecte a l’any passat ha estat el PSG, amb un augment del 22%, que s’entén precisament per la incorporació de Messi.

De fet, el Barça no només ha perdut una posició. A més, és l’únic club del top-10 esmentat que ha perdut vàlua. Un 2%, concretament. Això sí, la junta directiva blaugrana treballa per evitar això i per intentar com a mínim recuperar la segona posició. Fets com el patrocini amb Spotify, un bon mercat de fitxatges estiuenc i una bona temporada en termes esportius, a banda de la construcció de l’Espai Barça i la remodelació del Camp Nou, ajudarien i ajudaran, a llarg termini, a revertir això. Ara és quan Laporta pot repetir la seva cèlebre frase “Al loro, que no estamos tan mal“.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Laporta: “Podem sanejar l’economia del Barça abans del 30 de juny”
Notícia: Laporta: “Podem sanejar l’economia del Barça abans del 30 de juny”
Comparteix
El president blaugrana revela què falta per assolir la salvació econòmica del club
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta activa una de les famoses palanques econòmiques per salvar el Barça
Notícia: Laporta activa una de les famoses palanques econòmiques per salvar el Barça
Comparteix
El club ha arribat a un acord per vendre el 49% de BLM a canvi de 200 milions d'euros
Carney Chukwuemeka, jugador de l'Aston Villa | Europa Press
L’exemple que demostra la delicadíssima situació econòmica del Barça
Notícia: L’exemple que demostra la delicadíssima situació econòmica del Barça
Comparteix
El club blaugrana s'ha reunit amb una jove promesa de la Premier League per intentar-la fitxar, però hi ha hagut de renunciar pels problemes financers
Robert Lewandowski, futbolista del Bayern de Munic | Europa Press
El Barça podria fitxar Lewandowski per 10 milions d’euros
Notícia: El Barça podria fitxar Lewandowski per 10 milions d’euros
Comparteix
El davanter del Bayern de Munic podria acollir-se a l'article 17 de la normativa de la FIFA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa