Món Esport
Tercer partit consecutiu al Camp Nou per continuar sumant
  • CA

El calendari no dona treva. Sense temps per assaborir la victòria contra la Reial Societat amb una molt bona imatge a la primera meitat, el Barça afronta el seu tercer partit consecutiu al Camp Nou amb el clar objectiu de continuar apropant-se a les primeres posicions de la Lliga. El València arriba a Barcelona després de patir de valent i necessitar la pròrroga per eliminar el Terrassa de la Copa del Rei (16.15 hores / Movistar LaLiga).

Els valencians estan vivint uns darrers anys per oblidar. Inestabilitat és, molt probablement, la paraula que millor defineix el tarannà d’un club que camina a poc a poc cap a la deriva. La crisi institucional, esportiva, social i econòmica que pateix el València és encara més profunda que la del Barça, però en el seu cas no té la sort de ser propietat dels seus socis. Futbolísticament, Javi Gracia està intentant tant com pot que el desgavell als despatxos tingui la menor incidència possible als terrenys de joc. En tretze jornades, però, el seu equip només ha guanyat tres partits. N’ha empatat cinc i n’ha perdut uns altres cinc.

A principis de novembre, no obstant això, el València va tombar el Madrid a Mestalla i va deixar clar que, en un enfrontament puntual, és perfectament capaç de tractar de tu als millors equips de la Lliga. El Barça, doncs, farà bé de no relaxar-se i intentar repetir el joc dels primers 45 minuts contra la Reial Societat. Ja no només perquè els tres punts no es moguin del Camp Nou, que també, sinó perquè el barcelonisme trobi més motius on agafar-se per creure en el projecte de Ronald Koeman.

El tècnic holandès, per la seva banda, seguirà sense poder comptar amb els lesionats Dembélé, Sergi Roberto, Piqué i Ansu Fati. Caldrà veure, en aquest sentit, si l’entrenador del Barça introdueix molts canvis en l’onze inicial. El més normal és que la columna vertebral de l’equip continuï consolidant-se i que en les altres posicions hi hagi rotacions. Futbolistes com Messi, De Jong, Jordi Alba i fins i tot Pedri tenen moltes possibilitats de jugar en un partit en què Mingueza podria haver de jugar de lateral dret en cas que Dest tingui alguna molèstia física.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa