L’Uruguai presenta candidatura amb una golejada contra l’Equador (4-0)

L’Uruguai comença amb molt bon peu la Copa Amèrica. Els charrúa no tenen pietat de l’Equador i sumen els seus primers tres punts en la fase de grups de la competició que corona la millor selecció d’Amèrica del Sud (4-0). Lodeiro, Cavani, el blaugrana Luis Suárez i Mina, en pròpia porteria, marquen els gols que decanten la balança en un partit completament desigualat.

Davant una selecció amb tant poder ofensiu com l’Uruguai, si els contrincants volen aconseguir alguna cosa han d’intentar minimitzar les facilitats defensives. L’Equador no ho ha aconseguit, ans al contrari, i els de Tabárez no ho han perdonat. El primer a veure porteria ha estat Lodeiro, mentre que Cavani, amb una rematada acrobàtica espectacular, i el blaugrana Luis Suárez, completament recuperat de la seva lesió al genoll, han ampliat distàncies al marcador abans del descans i han fabricat una represa de tràmit. I més tenint en compte que Quintero ha estat expulsat per un cop de colze i ha deixat el seu combinat nacional amb un home menys.

A la segona part, l’Uruguai s’ha dedicat a deixar passar els minuts. Els charrúa no s’han tornat bojos i s’han anat passat la pilota a la recerca d’algun espai que els permetés engreixar encara més la diferència al marcador. Els de Tabárez no han volgut fer sang, però tot i això no han pogut perdonar un nou despropòsit de la defensa de l’Equador per marcar la quarta diana, obra de Mina en pròpia porteria. Amb tot, Luis Suárez i companyia han presentat la seva seriosa candidatura per proclamar-se campions de la Copa Amèrica del 2019.