Món Esport
Uns precedents de color blaugrana
  • CA
Messi celebra el seu gol contra el Tottenham. | EFE

Tot i tenir menys nom que alguns dels altres equips que formaven part del bombo dels segons de grup, el Lió és un rival trampa: els francesos ja van guanyar el City a l’Etihad Stadium i van empatar contra l’equip de Guardiola a casa. A la Champions no han perdut cap dels sis partits: una victòria i cinc empats, compromisos durants els quals han marcat 12 gols i n’han rebut 11. A la Ligue 1, els de Bruno Génésio han vençut tretze duels, n’han empatat set i n’han perdut cinc i han marcat 40 gols i n’han encaixat 28, xifres que els situen en tercera posició a 16 punts del campió i líder PSG.

 

El Barça s’equivocaria si menysprea el Lió. El record de la maleïda nit a Roma encara segueix en l’imaginari col·lectiu culer i els blaugrana hauran de preparar-se per combatre contra un equip que va ser capaç de discutir la possessió al City de Guardiola. Els de Valverde han arribat a les eliminatòries amb una fase de grups immaculada però hauran de demostrar que tornen a ser un equip fiable a domicili després d’uns anys de doloroses desfetes per Europa.

 

TEMPORADALOCALRESULTATVISITANT
11/03/09Barça5-2Olympique de Lió
24/02/09Olympique de Lió1-1Barça
27/11/07Olympique de Lió2-2Barça
19/09/07Barça3-0Olympique de Lió
23/10/01Olympique de Lió2-3Barça
10/10/01Barça2-0Olympique de Lió

 

No obstant això, els sis partits de Champions que han disputat els catalans davant els francesos s’han decantat a favor dels interessos culers: quatre victòries i només dos empats que no van impedir al Barça ser campió de grup en l’edició de la Copa d’Europa 2007/08 ni van impossibilitar el seu accés als quarts de final l’any 2009, el del primer triplet de la història blaugrana. El Barça, a més, veu com els tres partits que ha jugat contra el Lió al Camp Nou han acabat amb triomf culer. El resultat global entre els catalans i els francesos, a més, és de 16 a 7. Aquí pots repassar el dossier de la UEFA amb tots els detalls de la prèvia del Lió-Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa