Món Esport
Unes gravacions impliquen Rosell en la suposada compra d’un fetge per a Abidal
  • CA

 

El digital ‘El Confidencial’ ha publicat aquest dimecres al matí un article on afirma que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyoles van enregistrar, com a mínim, quatre trucades telefòniques on l’expresident del Barça, Sandro Rosell, admet de manera implícita haver “comprat un fetge il·legal” per a l’actual secretari tècnic del club i antic jugador Éric Abidal, que l’any 2012 va haver de rebre un transplantament per superar el càncer que patia. Sempre segons el diari, els cossos de seguretat espanyols van enviar aquestes converses a la jutgessa Carmen Lamela, que està investigant Rosell per blanqueig de capitals i que hauria obert una peça separada en considerar que els fets relatats podrien constituïr un delicte de tràfic d’òrgans.

La compra del fetge hauria tingut lloc després que Abidal, que patia un càncer des de 2011, recaigués en la seva malaltia l’any següent tot i haver estat sotmès a una operació en la qual se li va extirpar un tumor al fetge. Aleshores, es va anunciar que un cosí del jugador havia resultat ser un donant compatible i que Abidal havia estat operat per transplantar-li el fetge. Poc després, l’any 2013, el jugador va abandonar el Barça queixant-se de la directiva de Rosell, que no li permetia continuar formant part de la plantilla del primer equip. És justament arran d’unes declaracions del jugador francès l’any 2017, en què tornava a assenyalar Rosell com el responsable de la seva marxa del club, que té lloc la primera de les converses. Un interlocutor desconegut hauria dit que l’actual president, Josep Maria Bartomeu, havia titllat el defensa francès de “fill de puta”, i el mateix interlocutor hauria dit a Rosell “a aquest ‘tio’ li vam comprar un fetge il·legal”, cosa que l’expresident hauria confirmat amb un ‘ummmm’. Després d’això, Rosell hauria dit ‘sí, sí, sí’ a les afirmacions del seu interlocutor, que afirmava que ‘vam vendre que era del cosí’.

 

Més endavant, el mateix mes, altres converses entre Sandro i algú identificat com a ‘Juanjo’ apuntarien en la mateixa direcció, afirmant que “van salvar la vida” al jugador francès i que, si és viu, és perquè algú “li va aconseguir” un fetge nou. Actualment Éric Abidal és Secretari Tècnic del FC Barcelona, després de ser presentat el passat 19 de juny. Rosell, per la seva banda, fa més d’un any que es troba al centre penitenciari de Soto del Real, en espera de judici, acusat de blanqueig de capitals i integració en organització criminal ja que, suposadament, va fer servir una xarxa de societats per netejar gairebé 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol i la multinacional Nike. Quan ‘El Confidencial’ ha publicat la notícia, els advocats de Rosell han afirmat no tenir coneixement dels fets i de la peça separada oberta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa