Món Esport
Una maneta per acomiadar Lopetegui (5-1)
  • CA

El Barça enfonsa el Reial Madrid. El conjunt blaugrana trepitja el seu màxim rival amb una exhibició de futbol i gols al Camp Nou que acomiada virtualment Lopetegui i enrojola la plantilla madridista (5-1). Els culers se sobreposen a l’absència de Messi amb una posada en escena encara més bona que la versió que va trepitjar l’Inter de Milà el passat dimecres i es consagren al capdavant de la Lliga Santader. Després de deu jornades, Florentino Pérez ha de mirar a la novena posició per trobar el seu equip, que ha sumat set punts menys que el líder, a la classificació de la competició de la regularitat espanyola.

 

Dictadura blaugrana

 

El Madrid ha arribat al Camp Nou immers en una profunda crisi de futbol i resultats i, contràriament al que havia passat històricament, ha vist com la seva visita a la ciutat catalana ha fet més gran la seva ferida. Des del primer minut, els futbolistes madrilenys han estat una titella en mans del Barça; els blaugrana no comptaven amb el seu millor jugador, però l’han suplert col·lectivament. Rafinha, que ha tornat a repetir titularitat, no ha participat tant (i quan ho ha fet no ha estat tan encertat) com en el primer compromís dels culers sense l’argentí, però Valverde ha ideat una pressió salvatge que no ha deixat respirar els seus rivals. Tota la primera meitat s’ha jugat a camp visitant i, és clar, els afeccionats culers –que, per cert, han omplert el seu estadi de globus grocs per demanar la llibertat dels presos polítics– han celebrat dues dianes abans del descans.

 

El primer ha estat conseqüència de la inspiració de Jordi Alba i el segon gràcies al VAR, que s’ha estrenat en un Clàssic fent-lo més just. Quan només s’havien jugat deu minuts, el de l’Hospitalet ha seguit deixant en evidència Luis Enrique i demostrant que és el millor lateral esquerre del món en aprofitar una bona passada filtrada de Rakitic i servir la diana en safata a Coutinho. El brasiler no ha perdonat i ha premiat un gran inici local que ha tingut continuïtat en un penal que l’àrbitre s’havia empassat, però que després de consultar amb el videoarbitratge ha assenyalat. Luis Suárez, referent per la seva lluita, i avui pel seu encert en els metres decisiu, ha batut Courtois i ha deixat molt tocat el Madrid. Encara faltava una hora de joc, però les sensacions eren molt positives. Semblava que res ni ningú podria reanimar els de Lopetegui, que a banda de no proposar gens de futbol tampoc mostraven símptomes de reacció en l’aspecte anímic. El Barça feia i desfeia a la seva voluntat i les imprecisions a l’hora de definir eren l’únic que separava els blaugrana d’una victòria molt més voluminosa.

 

Golejada d’orgull

 

Del monòleg, però, s’ha passat a un intercanvi de cops. I, en això, avui, el Madrid tampoc ha estat millor que el Barça. El conjunt madrileny ha avançat la pressió i Marcelo ha animat la tarda retallant distàncies. A partir de la diana, el domini local s’ha difuminat i el Clàssic ha guanyat en emoció: ambdós equips s’han sentit molt més còmodes atacant que defensant, s’han oblidat del mig del camp i han decidit jugar-s’ho tot a l’encert de cara a porteria. El pas endavant dels visitants els ha despertat i Valverde i els seus, lluny de cercar el tipus de duel que els interessava, han caigut a la trampa. El pal ha evitat que Modric igualés el marcador, tot i que també ha impedit que els catalans l’ampliessin. De la supremacia s’ha passat a la loteria. Fins que Suárez ha decidit comprar tots els bitllets d’aquesta perquè el premi gros no marxés del Camp Nou.

 

I ben bé que ho ha aconseguit. El davanter uruguaià ha completat el seu hat-trick particular amb dues dianes després de rematar una centrada de Sergi Roberto des de la dreta de l’atac primer i fent una exquisida vaselina davant Courtois després. El ‘9’ ha iniciat una gran festa a Barcelona que ha deprimit els futbolistes merengues. Al ritme d’un irònic “Lopetegui selecció”, Arturo Vidal ha fet esclatar l’eufòria amb el cinquè gol de la tarda i ha dibuixat una maneta al marcador per acomiadar virtualment Lopetegui. El triomf, històric pel fons i la forma, deixa el Barça líder i el Madrid a set punts després de deu jornades. Sense Leo Messi, el millor jugador del món, el Barça ha golejat el seu màxim rival en una clara demostració d’orgull, però també de futbol i d’efectivitat. Sense tenir cap d’aquestes coses, el Reial Madrid queda relegat a la novena posició de la Lliga Santander i evidencia que el seu projecte 2018/29 està condemnat al fracàs si Florentino Pérez no intervé



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa