Món Esport
Una jornada per decidir quatre places pels vuitens
  • CA
Pep Guardiola celebra l'accés del City als vuitens de final de la Champions League.
Pep Guardiola celebra l’accés del City als vuitens de final de la Champions League. | EFE

El Barça, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid seran tres dels 16 equips que disputaran els vuitens de final de la Champions League d’enguany. A falta d’una jornada per concloure la fase de grups, ja es coneixen els noms de 12 dels 16 equips que disputaran la primera eliminatòria de la màxima competició europea. 

 

A banda dels tres equips de la Lliga espanyola, també se saben classificats dos anglesos (Manchester City i Manchester United), dos italians (Juventus i Roma), tres alemanys (Bayern Munic, Borussia Dortmund i Schalke 04), un holandès (Ajax) i un portuguès (Porto). El Barça ja sap alguns dels possibles rivals que li poden tocar a la propera ronda: són segurs, Schalke 04 i Roma, mentre que resten per confirmar Borussia Dortmund, Nàpols/PSG/Liverpool, Bayern/Ajax, City/Lió/Xakhtar i Juventus/United. 

 

Al grup A, l’Atlètic de Madrid té encarada la primera posició (12 punts, per 10 del Dortmund) després de derrotar el Mònaco de Thierry Henry, que acabarà cuer de grup, aprofitant l’empat entre els alemanys i el Bruges. Si els madrilenys guanyen els belgues en l’última jornada, certificaran la primera posició de grup. 

 

El Barça fa la feina tot i la grisor

 

Més clar està el grup B, on el Barça ja sap que quedarà líder independentment del que faci davant del Tottenham en l’última jornada. El conjunt blaugrana suma sis punts més que Inter i Tottenham, que es jugaran la segona posició en la darrera jornada. Els italians en tindran prou amb millorar contra el PSV el resultat dels londinencs al Camp Nou per ser als vuitens de final. Tots dos equips es disputaran una de les quatre places pendents. El que no l’aconsegueixi, jugarà l’Europa League.

 

Al grup C, en canvi, encara està tot per decidir: Nàpols (9 punts), PSG (8) i Liverpool (6), encararan l’última jornada amb opcions de passar la ronda. Els francesos van derrotar el Liverpool (2-1) a París i en tindran prou amb guanyar en l’última jornada l’Estrella Roja de Belgrad per certificar el seu pas als vuitens. Més complexa sembla la situació per a Liverpool i Nàpols, que s’enfrontaran entre sí a Anfield en la darrera jornada. Si guanyen els anglesos i el PSG empata (i es produeix un triple empat a 9 punts), seria el PSG qui es quedés fora dels vuitens en el grup de la mort. 

 

Més clar està el grup D, on només resta per determinar qui jugarà l’Europa League. La tercera plaça se la disputaran Galatasaray i Lokomotiv de Moscou. El Porto serà primer de grup, mentre que el Shalke 04 serà segon. Aquestes dues posicions encara no estan decidides al grup E, on Bayern i Ajax estan classificats, i es disputaran el liderat del grup en l’última jornada a Amsterdam. En l’altre partit, el Benfica no es jugarà res més enllà del premi econòmic, perquè serà tercer independentment del resultat que obtingui davant de l’AEK d’Atenes. 

 

Pep Guardiola i el seu City, mentrestant, respira més tranquil després d’empatar a Lió en un partit que els garanteix virtualment ser primers de grup. Ho seran matemàticament sempre i quan no perdin davant del Hoffenheim a casa i el Lió guanyi el Xakhtar Donetsk. Amb un punt davant dels alemanys, els anglesos en tindran prou. Els francesos, en canvi, no es poden relaxar, perquè si bé encara podrien assaltar la primera posició, també podrien quedar fora dels vuitens si cauen davant dels ucraïnesos en l’última jornada. 

 

En el grup del Madrid, l’emoció va acabar a Roma amb el triomf blanc (0-2), que va garantir als de Solari la primera posició independentment del que passi en l’última jornada. La Roma serà segona, mentre que Viktoria Plzen i CSKA Moscou es jugaran la plaça que dona accés a l’Europa League. L’únic equip espanyol que no serà al bombo dels vuitens serà el València, que disputarà l’Europa League. La primera posició del grup se l’endurà la Juventus sempre i quan guanyi al Young Boys en l’última jornada o obtingui un resultat igual o millor al que sumi el Manchester United a Mestalla. Mourinho segueix amb vida a Old Trafford. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa