Món Esport
Una Copa amb comptes pendents (21:15h)
  • CA

No és una eliminatòria qualsevol. El Barça i l’Athletic Club es tornen a trobar, una setmana després de la victòria dels bascs a Bilbao, amb set de venjança i amb motius per tenir-ne ganes aquesta nit al Camp Nou (21:15, beIN LaLiga). Els blaugrana han de remuntar un 2-1 en contra, un marcador advers, però de cap manera impossible de capgirar, i ho tindran l’oportunitat de fer-ho gràcies a la bota esquerra de Lionel Messi. L’argentí, amb els dos gols anotats en la darrera setmana, tots dos de falta directa, ha permès al Barça seguir viu en les dues competicions estatals, Lliga i Copa, després de dos enfrontaments on l’equip ha patit la manca d’encert a les dues àrees.

L’eliminatòria i la classificació pels quarts de final de la Copa del Rei passa pel partit d’aquesta nit. El Camp Nou, encès pels darrers arbitratges i desitjós d’homenatjar Gerard Piqué per les seves paraules i actuacions, amb els quals bona part dels socis s’hi identifiquen, viurà una jornada d’emocions i reivindicacions. Els futbolistes blaugrana van sortir cremats de San Mamés i les imatges de televisió van deixar clares algunes de les accions per les quals els jugadors del Barça es van sentir estafats, un fet que omple de tensió aquest partit de tornada en territori català.

Per a Luis Enrique, aquest duel també és un repte personal. Ernesto Valverde ha aconseguit vèncer-lo dues vegades des que és entrenador del Barça i, fins i tot, prendre-li un títol, la Supercopa d’Espanya. I sempre ho ha fet a partir de la mateixa idea. Una pressió alta i un replegament conjunt de l’equip biscaí que complica la sortida de pilota als blaugrana i genera pèrdues perilloses en zones de difícil correcció. El tècnic asturià ja va admetre dimarts que no es plantejava una altra idea que no fos la pressió de l’Athletic, amb la qual cosa el Barça haurà de superar sense fissures alguns dels problemes dels darrers mesos amb la pilota als peus si vol ser amo i senyor de l’eliminatòria.

Aquest dimecres a la nit, el Barça vol domar el lleó i perquè acabi pagant la Copa. El vol mantenir a ratlla, pendent del moviment ràpid de la pilota, d’una circulació que li faci inviable la pressió constant, i vol tancar l’equip basc a la seva àrea amb empenta, intenció i, sobretot, un criteri encertat en la creació. El retorn de Rakitic dóna al mig del camp de Luis Enrique molta més consistència que les darreres titularitats d’André Gomes o les entrades de Denis Suárez, un treball físic necessari per a superar un Athletic que pretén eliminar el Barça a través de l’esforç físic i de la organització tàctica, on habitualment l’equip basc és superior al blaugrana.

 

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa