Un soci a Bartomeu: “Seguiré considerant que tots els partits de Lliga seran a porta tancada”

Francesc Canyelles Bornes envia una carta al president del Barça indignat per la decisió presa diumenge passat en la disputa del partit davant Las Palmas

Els jugadors del Barça celebren un gol amb el camp buit.

Els jugadors del Barça celebren un gol amb el camp buit. | EFE

La decisió de disputar el partit davant Las Palmas, en plena jornada de referèndum d’independència i davant l’abusiva i desproporcionada actuació dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol, ha generat una onada de protestes en l’entorn del Barça. Diversos col·lectius de socis, associacions i plataformes, així com membres de l’òrbita barcelonista com Joan Laporta, Agustí Benedito o Toni Freixa (els tres excandidats a la presidència) han fet pública la seva indignació davant la determinació presa per la junta directiva de l’entitat, amb el president al capdavant.

Un exemple de la gran quantitat de queixes recollides per l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) és la del soci Francesc Canyelles Bornes. En una carta enviada a Josep Maria Bartomeu que també ha arribat a la redacció d’El Món, l’associat número 9.387 critica durament la decisió presa i es mostra molt decebut amb l’actitud dels gestors blaugrana: “Vull dir-li que la dignitat no es pot mesurar en punts ni en partits i el nostre Barça ha superat etapes molt difícils però sempre al costat del poble català.”

 

El mateix soci creu que el partit no s’hagués hagut de disputar i que la decisió a porta tancada no va ser la correcta. En aquest sentit, Canyelles li comunica al president que, “per part meva i com a protesta, seguiré considerant que tots els partits de Lliga seran a porta tancada i, per tant, no trepitjaré el nostre camp”.

La carta a Bartomeu

 

“Sr Josep Mª Bartomeu.

 

El meu nom és FRANCESC CANYELLES BORNES, soci 9.387, i vull fer-li pal·lesa la meva indignació per la decisió de la Junta Directiva de jugar el partit d’ahir, 1 d’octubre.

 

Ahir diumenge tota Catalunya estava rebent violència i segrest de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol. Tot el poble català estava al carrer per lluitar per la nostra dignitat, sense importar les conseqüències físiques i materials que poguessin esdevenir-se.

 

Mentrestant, vaig haver de patir un altre ultratge. El mel club, que sempre ha estat al costat del poble de Catalunya, per decisió de la seva Junta Directiva, acceptava jugar el seu partit de Lliga per por a perdre no sé quants punts o partits i a porta tancada.

 

Vull dir-li que la dignitat no es pot mesurar en punts ni en partits i el nostre Barça ha superat etapes molt difícils però sempre al costat del poble català.

 

Per tots aquests motius li comunico que, per part meva i com a protesta, seguiré considerant que tots els partits de Lliga seran a porta tancada i, per tant, no trepitjaré el nostre camp.

 

Espero rebre de part seva els aclariments que consideri necessaris referents a tan indigna decisió.

 

Salutacions

 

Francesc Canyelles Bornes

Soci 9.387″

 

Carta a Bartomeu.

Carta a Bartomeu. | Cedida

 

Nou comentari