Un Sevilla dubitatiu amenaça les opcions de títol del Barça (19:30h)

Torna a Messi i torna la Lliga al Camp Nou. Dos al·licients que, sumats a l’exigència del rival i a la obligació de sumar els tres punts, converteixen el partit d’aquest vespre entre el Barça i el Sevilla en un duel altament atractiu (19:30h, beIN LaLiga). Els blaugrana segueixen sense dependre d’ells mateixos per aixecar el títol de Lliga, un fet que els obliga a, com a mínim, mantenir la distància de dos punts respecte el Reial Madrid, a l’espera que el conjunt blanc es deixi algun punt pel camí abans d’acabar el campionat.

Luis Enrique ja podrà comptar amb dues de les fitxes més importants de la plantilla. El central Gerard Piqué, a qui el tècnic va decidir donar descans en el partit de diumenge passat davant el Granada, i l’estrella principal de l’equip blaugrana, Lionel Messi, sancionat en el darrer enfrontament de Lliga per acumulació de cinc targetes grogues.

L’argentí necessitava, en primer lloc, finalitzar el cicle de targetes per poder arribar al tram final de temporada sense risc de sanció en partits importants, i en segona instància, gaudir d’uns dies de calma competitiva, després d’haver disputat 16 partits de Lliga consecutius, sis de Copa del Rei (vuitens, quarts i semifinals) i els dos de quarts de final de la Lliga de Campions. En total, 24 partits oficials sense descans, afegint-ne un amb la selecció argentina.

El Sevilla, frenat però perillós

L’equip de Jorge Sampaoli suma cinc partits consecutius -quatre de Lliga i un de Lliga de Campions- sense guanyar, amb tres empats contra rivals teòricament inferiors (Alabès, Leganés i Sporting de Gijón) i dues derrotes importants, a la Lliga davant un rival directe, l’Atlètic de Madrid; i a la Champions League, davant el Leicester City, en un partit que va significar l’eliminació europea d’un Sevilla que somiava en fer història.

Aquesta eliminació va confirmar una crisi de resultats per al conjunt de Nervión, després dels dos empats previs a la Lliga -pensant en Europa- i amb dues posteriors patacades que l’han descavalcat definitivament de la lluita pel títol, amb deu punts de distància amb el Reial Madrid, i amb l’Atlètic de Madrid havent-lo superat en la tercera plaça de la classificació, la que dóna accés directe a la Champions League 2017-18.

Tot i això, els de Sampaoli segueixent essent un equip valent, aguerrit i incòmode per a qualsevol rival. L’alta pressió i la voluntat per a mantenir altes possessions de pilota en camp contrari dificulten la creació de joc i la tranquil·litat dels equips que s’enfronten a la duresa física imposada per l’entrenador argentí, com ja es va demostrar en el partit de la primera volta, on el Barça va haver de patir i treballar a consciència per superar un Sevilla molt superior en la primera part.