El Barça de la muntanya russa ha tornat a caure en picat en un partit de gran transcendència. Aquesta vegada, davant un equip italià sòlid i amb les idees molt clares, davant una Juventus que va passar com una piconadora per sobre els blaugrana amb un plantejament tàctic que va tornar a posar Luis Enrique i els seus futbolistes a l’ull de l’huracà. 

L’equip barcelonista va exhibir, de nou, els greus problemes que ha anat arrossegant durant el transcurs de la temporada a l’hora de solucionar el pla presentat pel seu rival i va quedar despullat davant un conjunt amb un doble projecte. Massimiliano Allegri va dibuixar un guió que va acabar fent molt mal al Barça: pressió alta per incomodar la sortida de pilota dels blaugrana i tancament de línies per mantenir l’esfèrica lluny de l’àrea.

 

Després d’inclinar l’estil cap a l’atac, potenciant les virtuts del trident i aprofitant els espais que els equips valents han deixat a la seva esquena, els de Luis Enrique han oblidat aquell joc de posició que els va caracteritzar i els va convertir en únics. Les dificultats en la sortida de pilota des del darrere, amb una pressió alta del rival, s’han accentuat quan el conjunt barcelonista ha patit la baixa d’algun migcampista indiscutible, com Rakitic a Màlaga o Sergio Busquets aquest dimarts, a Torí. Amb Mascherano al migcentre, els defenses blaugrana es van veure obligats a treure’s la pressió de la Juventus de sobre amb pilotades llargues, un fet que contrasta amb la paciència i el criteri a l’hora de sortir amb la pilota controlada des de les primeres línies que aquest mateix equip havia tingut.

El tancament de files de la Juventus va posar de manifest un segon problema relacionat amb el joc de posició: una lenta circulació de pilota i una manca de moviments que converteix en previsible el futbol blaugrana. El Barça ha perdut creativitat i seguretat en el desplaçament de l’esfèrica, sobretot quan l’equip al qual s’enfronta situa una defensa sòlida a la frontal de l’àrea. Aquesta manca de creativitat, de moviments en els futbolistes i de circulació ràpida de pilota ha fet que el Barça trobi a faltar la fluidesa d’anys anteriors i hagi vist disminuïda la capacitat de sorprendre el rival.

 

Ara, el Barça s’ho jugarà tot en quinze dies: obligació de remuntar davant la Juventus, en quelcom que seria un nou miracle, i necessitat de vèncer al Santiago Bernabéu per tornar a tenir opcions de lluitar per la Lliga. Luis Enrique ha de resoldre els problemes en un marge molt estret de temps.Més notícies

Nou comentari

Comparteix