Un nou truc de Messi porta el Barça als quarts (3-1)

El the best real, el de veritat, Leo Messi, guia el Barça a quarts de final de la Copa. Messi no admet còpies, ni enten d’excedències o hores baixes. Cada partit inventa quelcom. Gener és el mes de les faltes per l’argentí, que ha inventat un nou truc per solucionar una eliminatòria contra l’Athletic que s’ha complicat més del compte (3-1)

El 10 blaugrana ha reinventat els llançaments de falta. Messi ara espera a veure on va el porter per decidir on posa la pilota amb precisió mil·limètrica. Ja ho va fer a San Mamés, enviant la bola a l’escaire curta. També amb Asenjo, tot i que no l’hauria aturat ni plantat com una bitlla al pal on anava la pilota. Avui hi ha tornat, ajustant-la al pal del porter, fent-la picar a la fusta, meravellant de nou un estadi rendit als seus peus.

Messi ha convertit una nit freda de gener en una nova etapa del futbol, una nova manera de llançar les faltes: més letal, més imprevisible, en definitiva, més difícil per al porter. El toc de vareta de Messi ha guiat al Barça als quarts de la Copa.

Partit creixent dels blaugranes, que ha començat l’encontre encotillats però s’han desfermat a partir de la pauta de Messi i la profunditat d’Iniesta. També han col·laborat les empipades del Camp Nou, que ha observat amb lupa a l’àrbitre, Gil Manzano, influenciat pel clima generat durant tota la setmana.

No ha fet cap concessió la comunitat blaugrana però tot i això Manzano ha anul·lat un gol totalment legal de Suárez al minut 25. L’assistent ha aixecat la banderola de manera equivocada, el Camp Nou ha tret els mocadors i el trident les urpes, fent el seu gol 300, recordant a batzegades aquella davantera mortífera.

Suárez ha fet el primer al minut 35, connectant una rematada preciosa a centrada de Jordi Alba des del cantó esquerre. S’ha tret un pes de sobre Suárez, en semi tisora, creuant el cuir al pal llarg de Gorka, que no ha pogut fer res per evitar el gol.

Ha arribat al centenar de dianes Suárez amb el Barça, convertint el gol 300 de la davantera més perillosa de tots els temps. El 301 l’ha fet Neymar, de penal, al 47 de la segona part. El brasiler no feia cap gol des del dia 19 d’octubre, contra el Manchester City.

Ha rendit bé Neymar, que ha tornat de vacances millor del que va marxar. La samba del Barça torna a encarar, driblar i fer honor al seu estil. Ha estat ell qui ha provocat el penal i qui l’ha llençat, amb el vistiplau de Messi, generós amb els companys d’atac.

Poc ha durat l’alegria al feu culer. Encara cofois pel gol de Neymar (47′), els jugadors blaugranes s’han vist sorpresos per la reacció de l’Athletic. Saborit, al minut 50, ha empatat l’eliminatòria rematant creuada una centrada d’Elustondo des del costat esquerre.

El cop ha deixat estabornit el Barça durant uns minuts i a punt ha estat el mateix Saborit d’aprofitar un mal refús a la frontal de Sergio Busquets per empatar el partit. El Barça ha caminat al vorell de l’abisme molts minuts, ja que un gol dels lleons obligava als culers a fer-ne dos per passar de ronda.

Però ha aparegut Messi. El nou truc de màgia del the best de veritat. Messi no admet còpies, ni crisis d’equip, ni res que no sigui competir fins a l’extenuació. És la solució a tots els problemes i el Barça continua viu a les tres competicions gràcies al seu cap fred… i al peu calent.