El Barça de Valverde no s’atura. Avui ha tornat a guanyar al Vila-real (0-2) a una plaça complicada, l’Estadi de la Ceràmica, en un partit pràctic i seriós del conjunt blaugrana. Luis Suárez ha resolt un partit vital pel Barça amb un gol a la recta final. El charrúa ha respost a les crítiques a la seva manera, amb un gol de killer, retallant al porter i definint des de l’àrea petita: un gol que val tres punts i un mar de tranquil·litat pel conjunt blaugrana, que tindrà la possibilitat d’arribar al Clàssic del dia 23 amb 11 punts de distància sobre el Reial Madrid. El gol de Suárez a l’Estadi de la Ceràmica ha liquidat un Vila-real combatiu però inferior, que ha sucumbit a partir de l’expulsió de Raba i els gols de Suárez i Messi.

Ha controlat el partit el Barça, minimitzant els perills dels groguets, limitant les oportunitats locals a centrades laterals. Tot i això, ha tornat a aparèixer Marc André Ter Stegen, amb una mà miraculosa interceptant una rematada de Soriano. Ha estat la més clara del Vila-real, contrarestant una rematada als minuts inicials de Piqué al pal. El Barça ha jugat sense profunditat però sense concedir ni un pam al rival. L’atac blaugrana es limita a la batuta de Busquets i a les invencions de Messi, cada cop més entestat a buscar Jordi Alba. La connexió Rosario-Hospitalet funciona i avui el gol ha estat a punt d’arribar més d’una vegada gràcies a la visió perifèrica de Messi que tant agrada a Valverde.

Ho ha intentat el Barça a la segona part, sobretot a partir de l’expulsió de Raba (minut 60), futbolista del filial groguet, que ha pecat d’inexpert i ha arribat tard a una pilota dividida amb Sergio Busquets. Contra 10 ha començat el show del Barça i de Messi, concretat al minut 72, gràcies un cop més a Luis Suárez. Paco Alcácer, que havia substituït Denis (un futbolista, que com Paulinho, rendeix més sortint des de la banqueta que a l’onze inicial), ha tirat una paret perfecta amb el charrúa, que ha retallat Asenjo i ha obert la llauna.

Ho ha celebrat amb ràbia Luis Suárez, conscient del cop de puny sobre la taula que significava el gol. El millor davanter centre del món ha tornat a ser decisiu pel seu equip i podria haver-ho estat més si no hagués enviat una pilota al pal minuts abans d’obrir la llauna. Ha fet el trapella el matador culer als darrers minuts, col·locant una bola al camp per perdre temps. Aquesta acció del davanter blaugrana ha coincidit amb una recuperació de Messi a la frontal i, després de dos regats, l’argentí ha definit davant Asenjo.

Portarà cua l’acció de Suárez, però el gol de Messi ha passat la balda a un partit pragmàtic del Barça, que ha començat a fer baixada a partir de l’expulsió de Raba i ha quedat vist per a sentència gràcies als gols de Messi i Suárez. El Barça és un líder seriós. Deia Cruyff que per guanyar una lliga hi ha dues opcions: marcar molts gols o encaixar-ne pocs. Valverde, de moment, ha optat per la segona. Li falta alegria però li sobra eficiència i en el dia a dia resultadista del futbol, el líder continua intractable. El Barça de Valverde no s’atura.