Món Esport
Un informe de l’observatori CIES evidencia la poca confiança del Barça en la Masia
  • CA
Aleñá, a la banqueta durant un partit del Barça.
Aleñá, a la banqueta durant un partit del Barça. | Europa Press

En els darrers anys, el Barça s’ha caracteritzat per avantposar els fitxatges a la Masia, no només per fitxar estrelles com Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, sinó també per incorporar recursos d’urgència o de fons d’armari com Murillo, André Gomes, Paulinho i companyia. La confiança en el futbol formatiu blaugrana ha minvat molt respecte a èpoques passades en què aquest tenia una representació nombrosa en el primer equip. Les xifres no deixen lloc a l’equívoc.

 

L’últim informe de l’observatori CIES, sobre les joves promeses amb més experiència en el futbol europeu, ho palesa amb claredat. L’entitat ha recollit els jugadors d’entre 18 i 21 anys que més minuts han disputat en alguna les 22 millors competicions continentals i, en les llistes elaborades per cada franja d’edat, no hi apareix cap esportista del Barça. Només Cucurella, i gràcies als minuts que està tenint a l’Eibar aquesta temporada, apareix en l’onzena posició dels nascuts l’any 1998.

 

Els noms més destacats de l’informe són els de William Saliba (futbolista nascut a partir del 2001 amb més minuts al primer equip), Ryan Sessegnon (el líder del 2000), Gianluigi Donnarumma (el del 1999) i Kylian Mbappé (el del 1998). Vinícius Jr, Matthijs De Ligt i Justin Kluivert són algun dels altres futbolistes destacats d’un estudi realitzat després d’analitzar els partits dels darrers dos anys.

 

Les classificacions, dividides per franges d’edat

Jugadors nascuts el 1998 amb més experiència en l'elit.
Jugadors nascuts el 1998 amb més experiència en l’elit. | Observatori CIES
Jugadors nascuts el 1999 amb més experiència en l'elit.
Jugadors nascuts el 1999 amb més experiència en l’elit. | Observatori CIES
Jugadors nascuts el 2000 amb més experiència en l'elit.
Jugadors nascuts el 2000 amb més experiència en l’elit. | Observatori CIES
Jugadors nascuts el 2001 (o més tard) amb més experiència en l'elit.
Jugadors nascuts el 2001 (o més tard) amb més experiència en l’elit. | Observatori CIES


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa