Un gran gol de Rafinha salva tres punts (1-0)

El Barça ha tirat endavant un partit (1-0) que se li havia travessat a la primera meitat. Un magnífic gol de Rafinha de tisora ha donat els tres punts a un Barça encomanat del tarannà soporífer de l’assemblea, que ha marcat el l’agenda de l’estadi blaugrana.

Messi ha arrencat a l’inici de la segona meitat (3′) des de la banda dreta, combinant amb Luis Suárez dins l’àrea i col·locant l’esfèric al punt de penal. La bola s’ha passejat fins a la banda esquerra, on Neymar l’ha estavellat al pal.

El refús l’ha enganxat a l’aire Rafinha, que porta cinc gols en sis remats a porteria, que de tisora s’ha convertit en el tercer golejador de l’equip a la Lliga, per davant de Neymar. Ha estat decisiu Rafinha i ha sorprès Luis Enrique, que a la segona part ha situat Rakitic com a central dret, ordenant defensa de tres amb Umtiti com a director de línia.

El Barça no ha collat excessivament el Granada, que s’ha plantat al Camp Nou amb un plantejament ultradefensiu. Lucas Alcaraz ha utilitzat una barrera defensiva de cinc homes: Vezo, Cuenca, Lombán, Saunier i Gabriel Silva. Han estat els encarregats de frenar les internades de Messi, Neymar i Luis Suárez, que no han tingut el seu millor dia.

No ha sentenciat el partit el conjunt blaugrana al llarg de la segona meitat, però tampoc ha patit el Barça, pla i neutre, al ritme del seu mig del camp, desaparegut, com Denis primer i André Gomes després. Fins i tot Messi ha baixat al món dels humans, errant passades i un gol clar a les acaballes del partit, enviant la pilota per sobre del travesser.

Ovació a Sergi Samper

Ha tingut minuts el jove futbolista cedit pel Barça al Granada i ha rebut els aplaudiments del públic. Fins i tot han corejat els seus gols els membres de la grada d’animació, que han estat els protagonistes de la nit. Els membres de l’espai d’animació han protestat contra Tebas al minut 12, acció que ha seguit gairebé tot l’estadi tant a la primera com a la segona part.