Món Esport
Un Clàssic sense dos clàssics
  • CA
Leo Messi i Cristiano Ronaldo, durant un partit entre Barça i Madrid al Camp Nou.
Leo Messi i Cristiano Ronaldo, durant un partit entre Barça i Madrid al Camp Nou. | CC

El partit entre el Barça i el Reial Madrid és dels que paralitza el món. Entre les 16.15 i les 18.00 del pròxim diumenge, hora catalana, pels carrers de Barcelona i bona part de les ciutats de tot el món s’hi veurà menys gent de l’habitual. Els bars guanyaran molts clients, mentre que altres afeccionats preferiran veure el duel entre blaugrana i madridistes des del sofà de casa seva o, per exemple, acompanyats d’altres seguidors a clubs socials i/o esportius. Al Camp Nou s’hi jugaran molt més que tres punts i tothom n’és conscient. Els Clàssics són molt més que un partit de futbol per la rivalitat, per l’espectacle que ofereixen i perquè els juguen els millors jugadors del món.

 

Els darrers nou anys, la competitivitat del partit més vist a Europa tenia un gran al·licient, però, que el món de futbol no tindrà aquest any: l’enfrontament aferrissat entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo per demostrar qui dels dos és el millor futbolista del planeta ha estat difuminat per la lesió del primer i la marxa a la Juventus de Torí del segon. Feia pràcticament deu temporades, des del curs 2009/10, el primer del portuguès al Santiago Bernabéu, que els dos esportistes més destacats –perquè, tot i que els premis individuals ho vulguin amagar, la realitat és que cap jugador pot presumir encara de compartir taula amb ells– es posaven d’acord i no feien acte de presència en un Clàssic. En cap dels 32 partits en què van coincidir a Espanya (18 de Lliga, 6 de Copa del Rei, 6 Supercopa d’Espanya i dos de Champions League) van faltar els dos a la cita. De fet, el d’aquest curs serà el primer en què l’ara capità del Barça no jugarà ni un minut des que va començar la rivalitat entre ambdós davanters: 31 partits complets com a titular i només una suplència, per culpa d’una lesió que el va apartar dos mesos dels terrenys de joc, però que no va evitar que disputés més de mitja hora en l’aclaparador triomf (0-4) dels de Luis Enrique a Madrid el 21 de novembre del 2015.

 

D’altra banda, Cristiano Ronaldo no va participar amb tanta constància contra el màxim rival històric del Madrid, però també va fallar poc. Les rotacions quan els blancs no tenien res a fer a la Lliga, algunes sancions i les lesions el van obligar a ser substituït abans d’hora en dues ocasions, a començar el duel des de la banqueta dues vegades més i perdre’s dos Clàssics (que, curiosament, van ser guanyats pel seu equip, la final de la Copa del Rei 2013/14 i la tornada de la Supercopa d’Espanya 2017/18). El balanç golejador també somriu Messi, que es va apuntar dues dianes més que el portuguès (20-18) durant aquests compromisos.

 

Sigui com sigui, després de pràcticament una dècada el Camp Nou viurà una visita del Reial Madrid amb el neguit de saber que no podrà celebrar les entremaliadures de Messi, però amb la tranquil·litat d’aquell que veu que el seu rival és menys perillós que mai sense el seu líder dels darrers anys. Els blaugrana no podran comptar amb la seva estrella per culpa d’una lesió i la Juventus de Torí va deixar orfe el Santiago Bernabéu en aconseguir els serveis de Cristiano Ronaldo el passat estiu. Com a conseqüència de tot plegat, aquest diumenge el món del futbol presenciarà un Clàssic sense dos clàssics. Tard o d’hora havia de passar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa