És un Barça-Reial Madrid. Només amb aquesta premissa, el partit d’aquest diumenge al Camp Nou ja disposa de tot el color que pot tenir un dels millors duels esportius del món (20:45h, Movistar Partidazo). De fet, més de 180 països estaran pendents del resultat, de l’actuació de Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, dels minuts d’Andrés Iniesta -els seus darrers davant el Madrid-, del tracte que es dispensaran ambdós conjunts després que el Barça s’hagi proclamat guanyador del doblet i, sobretot, de la motivació dels equips en un partit que no té transcendència en la lluita per la Lliga.

A les ciutats esportives de Sant Joan Despí i Valdebebas ha planat la idea que el clàssic d’aquest diumenge pot arribar a ser dels més “descafeïnats” dels darrers anys. El Barça ja té la Lliga guanyada i al Reial Madrid només li queda un objectiu, la final de la Lliga de Campions del proper 26 de maig a Kíev davant el Liverpool. Però cap dels dos entrenadors ha volgut acceptar l’adjectiu amb el qual molts periodistes han etiquetat el duel. “Hi ha molts al·licients com per no adonar-se’n”, va manifestar Ernesto Valverde, que vol tancar la competició de la regularitat amb la fita de no perdre un sol partit. “Quan comenci el partit no crec que hi hagi poca expectació”, va dir Zinedine Zidane en la roda de premsa prèvia.

I és així. El partit d’avui enfronta els dos millors equips del món i, probablement, els dos millors jugadors del planeta (faltarà veure les alineacions). Tot i no jugar-se res, el Reial Madrid no aterrarà al Camp Nou amb ganes de fer cap ridícul. El 0-3 de l’anada manté en alerta Zidane, que és conscient que els blaugrana han estat molt superiors als blancs en una competició en la qual no han tingut rival. Tot i això, amb la ment posada a la Champions League, el duel davant el Barça té un risc per al Madrid. Els merengues no poden permetre’s cap lesió que impedeixi algun dels futbolistes imprescindibles disputar la final de Kíev, un fet que pot marcar l’onze titular que saltarà a la gespa de l’estadi barceloní.

 

La ratxa d’imbatibilitat

 

A banda que tots dos equips volen vèncer el seu màxim rival i donar una gran alegria als seus socis i afeccionats per acabar la temporada de la millor manera possible, el Barça té un objectiu reiterat públicament per l’entrenador i per algun dels seus futbolistes. L’equip vol fer història i acabar la Lliga sense perdre. Mantenir una ratxa d’imbatibilitat que assenyalaria la Lliga blaugrana, com ho féren les Lligues de Tenerife, la del penal de Djukic, la Lliga del 2-6 al Bernabéu o la Lliga del 100 punts de Tito Vilanova. Si el Barça aconseguís guanyar o empatar els quatre partits que resten (Reial Madrid, Vila-real, Llevant i Reial Societat), aquesta temporada seria recordada per sempre com la Lliga dels invictes. Una oportunitat que Valverde i els seus jugadors no volen deixar passar: “En els anys 30 ho va aconseguir l’Athletic, però en els temps que corren és important. A veure si en som capaços.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa