Món Esport
Tusquets, optimista amb la rebaixa salarial al Barça: “La predisposició dels jugadors és bona”
  • CA

La segona compareixença de Carles Tusquets com a president de la comissió gestora del Barça ha girat al voltant de dues qüestions: la convocatòria d’eleccions –funció principal per la qual ha estat constituïda– i la negociació amb els treballadors i esportistes per a l’adequació salarial. En relació amb la segona, el màxim dirigent en funcions de l’entitat culer ha confessat que “la situació econòmica del club és molt complexa, gens còmoda” i que “necessitarem esforços per part de tothom per equilibrar l’impacte de 300 milions d’euros que ha tingut el coronavirus”.

“És molt important que aconseguim reduir les despeses en el curs termini. La Mesa de negociació de la rebaixa salarial està en curs i acaba el pròxim 5 de novembre. Esperem arribar a un acord. Tothom estima el club i entén la situació que estem vivint. Per aquest motiu espero que tot el personal que forma part de l’entitat estigui a l’altura. La massa salarial del Barça és la més elevada d’Europa. Representa un 70% del pressupost. Això és moltíssim”, ha advertit en veu alta un Tusquets que ha insistit, tal com ja va fer la setmana passada, que “el Barça és un dels clubs que més està patint les conseqüències de la paralització del turisme en l’àmbit mundial”.

Encara que inicialment ha intentat esquivar les preguntes sobre Messi i ha remarcat més d’una vegada que “no podem fer vestits a mida”, el president de la junta gestora ha explicat públicament que l’astre argentí, el millor jugador del món, no s’ha negat a negociar. “Permeteu-me que no faci especificacions concretes sobre Messi, però tant ell com els seus representants tenen molt bona predisposició. Això ho puc garantir. De la mateixa forma que també m’ha arribat que en l’escenari actual tots els jugadors estan disposats a arribar a un acord”. “Un equip d’advocats i una consultora defensarà el club fins al final. Vivim moments excepcionals que requereixen decisions excepcionals. Ara bé, no li volem treure els diners a ningú. Tots els diners es tornaran tan de pressa com sigui possible”, ha ampliat.

La delicada crisi econòmica que viu el Barça dificultarà molt l’arribada de nous fitxatges. “Si venem, podrem fitxar. Si no, només podrem incorporar jugadors que vinguin amb la carta de llibertat. Quan la darrera junta gestora va fitxar Arda Turan, va posar una clàusula que permetia al president que guanyés les eleccions desfer l’operació”, ha recordat abans de revelar, en la mateixa línia, que totes les decisions que prengui l’equip que capitaneja seran “reversibles”. “La futura directiva podrà anul·lar totes les operacions que fem, també tots els assumptes relacionats amb la rebaixa salarial. Ara, en aquest cas no sé com s’ho faran, ja que de calers no n’hi ha”, ha finalitzat un Tusquets que, per acabar, i més en l’àmbit esportiu, ha anunciat que es posarà en contacte amb la Federació Espanyola de Futbol per exigir unificació de criteris entre l’arbitratge espanyol i, sobretot, el VAR.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa