Món Esport
Tusquets: “Convocarem les eleccions tan aviat com sigui possible, però no acceptarem pressions”

Josep Maria Bartomeu ja forma part del passat d’un Barça que ja està centrat en el present i pensant en el futur. Tal com estava previst, aquest dijous s’ha constituït la junta gestora que s’encarregarà de dirigir el club blaugrana fins a les eleccions a la presidència que ella mateixa haurà de convocar en un termini màxim de tres mesos. Carles Tusquets, el president de la comissió, ha comparegut per primera vegada i ha deixat molt clar que la seva intenció és la de programar els comicis “tan aviat com sigui possible”, però també que no acceptarà pressions.

“Volem convocar eleccions tan aviat com sigui possible, és clar. Però no acceptarem pressions i ho farem quan considerem que hi haurà la màxima representació. Nosaltres serem qui decidirem el moment oportú. Volem que la pròxima junta tingui el màxim suport de la massa social”, ha remarcat un Tusquets que en la comissió gestora no ha incorporat cap membre de la directiva de Bartomeu. “Volem actuar amb independència, encara que ells estan disposats a ajudar-nos i ens ho han fet arribar. Els ho agraeixo”, ha justificat. Aquests seran els dirigents culers dels pròxims mesos, “consensuats amb el síndic dels socis”: Carles Tusquets (president), Joan Ramon Ramos i Raich (vicepresident), Joan Lluís Garcia Jobal (tresorer), Josep Maria Mir Padulles (secretari), Miquel Lladó Casadevall (vocal), Josep Maria Xercavins Lluch (vocal), Àlex Tintoré i Espuny (vocal) i Sònia Cano i Fernández (vocal).

A més, Tusquets ha reconegut que “la situació econòmica del Barça no és confrontable” i ha explicat que “intentarem redreçar el rumb i minimitzar l’afectació de la crisi pandèmica”. “El Barça és el club d’Espanya i potser el d’Europa que més dependència té del turisme. Això fa que la incidència del coronavirus en els comptes de l’entitat sigui molt important. La setmana vinent detallarem quines mesures prendrem en aquest sentit. Volem aprofundir tant com puguem i conèixer bé a quina realitat ens enfrontem per explicar-la als socis. També als treballadors i esportistes, ja que és molt important que siguin conscients de les circumstàncies”, ha reflexionat.

Més de 800 socis i sòcies del Barça han mort des de l’inici de la pandèmia

Per la seva banda, Joan Manuel Trayter, síndic dels socis, ha revelat una dada molt negativa: més de 800 socis i sòcies blaugrana han mort des de l’inici de la pandèmia. Trayter, no obstant això, ha volgut animar els socis amb un discurs optimista: “El Barça ha tingut moltes dificultats durant la seva història. Ha sobreviscut a la mort d’un president, al segrest d’un jugador… i ha tingut nou comissions gestores. Estem en una situació difícil, i més tenint en compte el context del coronavirus, però l’entitat seguirà funcionant. Sempre ha acabat tirant endavant”.

El síndic dels socis també ha intentat aclarir als afeccionats blaugrana com ha quedat l’estructura organitzativa del Barça. “La comissió gestora és l’òrgan que exerceix de junta del club després de la dimissió de l’anterior directiva. Durant la transició entre mandats, tots els membres de la gestora tindran dues funcions bàsiques, la de govern –limitat als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals de l’entitat– i la de convocar eleccions”, ha explicat. “Han dimitit els membres de la junta, però continuen funcionant la resta d’òrgans col·legiats, consultius i/o de representació del Barça, tant les comissions estatutàries (econòmica, de disciplina i de control i transparència) com les no estatutàries (esportiva, social i de penyes). Cap integrant de la gestora tindrà gens d’interès electoralista, només tindrà l’objectiu de permetre que el club continuï funcionant. Demano que els deixeu treballar amb tranquil·litat fins que un nou president guanyi les eleccions”, ha finalitzat.Més notícies

Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça

Notícia: Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça
Comparteix
La comissió que dirigirà el club blaugrana fins a la celebració de les eleccions serà constituïda aquest dijous
Notícia: Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça - Mobile

El Barça recupera l’orgull i el respecte a Europa (0-2)

Notícia: El Barça recupera l’orgull i el respecte a Europa (0-2)
Comparteix
El conjunt blaugrana venç i convenç al camp de la Juventus l'endemà de la dimissió de Josep Maria Bartomeu
Notícia: El Barça recupera l’orgull i el respecte a Europa (0-2) - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon a octubre 29, 2020 | 14:01
  Ramon octubre 29, 2020 | 14:01
  I qui recontracony ets tu, nuñista, per decidir "el moment"? Tu ets Núñez. Tu ets Bartomeu. Tu ets ells. Tu ets allò contra el que hem aplegat tantes signatures. Us volem fora i quant abans millor. O es que penseu encarregar-vos vosaltres del mercat de Gener?
 2. Icona del comentari de: Ramon a octubre 29, 2020 | 14:03
  Ramon octubre 29, 2020 | 14:03
  Sabeu per què d'aquest no en sentim ni sentirem de cap roba bruta, ni fiscal, ni empresarial, ni de res de res? Doncs simplement perquè sempre ha estat un botifler. Directiu del Núñez des del minut 1. Havent fet exactament el mateix que hagi fet, en cas d'haver set nacionalista català ja prou que li coneixeríem fins i tot les multes d'aparcament.
 3. Icona del comentari de: Upps!! a octubre 29, 2020 | 16:50
  Upps!! octubre 29, 2020 | 16:50
  Deu parlar del grupo godo, són uns cracks, i el Carlos, molt demòcrata no és, m'hi jugo un pèsol, que arribarà als 90 dies

Nou comentari

Comparteix