Tsunami pretenia aturar el clàssic amb dues pancartes portades per drons

Tsunami Democràtic va aprofitar el partit amb més ressò internacional del món, el que van disputar aquest dimecres el Barça i el Madrid al Camp Nou, per enviar un missatge al món. La plataforma que organitza la resposta popular a la sentència del procés va exhibir milers de pancartes a favor del diàleg polític entre Catalunya i Espanya (“Spain, sit and talk!”) i, en el minut 10 de la segona part, va orquestrar un llançament de pilotes inflables grogues que duien el mateix text a la gespa.

No tot va anar, però, com Tsunami s’havia imaginat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el moviment ha informat que “la part de l’acció que no es va poder veure era la baixada dels drons amb dues pancartes”. “En una s’hi podia llegir “Spain, sit and talk i l’altra duia un missatge on es posava de manifest que la població catalana està sent discriminada políticament i reprimida per voler exercir drets com l’autodeterminació”, ha afegit la plataforma, que “també n’ha après molt de les errades d’ahir”, ja que “la reivindicació va per llarg i el procés d’aprenentatge és essencial”.

Tot i això, Tsunami ha celebrat que el missatge a favor del diàleg hagi “calat”, ja que “aquest missatge no era a l’agenda fa dos mesos. Ara a l’Estat fins i tot se’n fa mofa, prova que ha quedat fixat en l’imaginari. Tsunami no pot més que agrair la promoció que n’han fet els mitjans tothora”. Les seves accions no van finalitzar aquest dimecres: “Fins que calgui. No oblidem l’acció a Barajas, ni l’acció express a la delegació del govern espanyol a Barcelona que va fer canviar l’agenda del president espanyol, i multitud d’accions al territori de promoció del missatge de Tsunami i de denúncia de la repressió. Tsunami actua de maneres diverses perquè té una xarxa horitzontal formada per milers de persones.Més notícies

Molt més soroll que futbol (0-0)

Barça i Madrid empaten a res en un clàssic marcat per les protestes de Tsunami contra la sentència del procés

El Camp Nou aprofita el clàssic per projectar internacionalment l”Spain, sit and talk’

Els afeccionats del Barça despleguen milers de pancartes abans del partit contra el Madrid: "Espanya, seu i parla"

Comentaris

    Porc rural Desembre 19, 2019 | 14:29
    Per fer això no calia fer venir la gent des de tot Catalunya. No jugueu amb nosaltres.

Nou comentari