Món Esport
Trencar (definitivament) el malefici d’Anoeta
  • CA
Els jugadors del Barça celebren el gol de Messi a Anoeta.
Els jugadors del Barça celebren el gol de Messi a Anoeta. | EFE

Primera visita marcada amb color vermell en el calendari del Barça. Valverde i els seus arriben al País Basc amb la missió de demostrar que el triomf de la temporada passada a Anoeta no va ser un miratge i que el malefici al camp de la Reial Societat ja no té raó de ser (16.15h / beIN LaLiga). Paulinho, Luis Suárez (2) i Leo Messi van espantar els fantasmes fa vuit mesos i un dia, però aquests tornen a sobrevolar l’estadi basc i amenacen amb força la imbatibilitat dels blaugrana a la Lliga. El curs anterior no ho van aconseguir. I ara tenen ganes de venjança.

 

Una victòria pot acabar amb molts anys de sequera a Sant Sebastià (11, concretament), però no pot amagar tots els precedents anteriors. En les últimes deu visites al feu Txuri-urdin, els culers han aconseguit dos triomfs, tres empats i cinc derrotes; tres victòries (dues de consecutives), dos empats i cinc derrotes si s’analitzen només les dades de la competició de la regularitat. Només set dels 24 partits que ambdós conjunts han disputat al País Basc s’han decantat a favor dels blaugrana, mentre que vuit s’han inclinat al costat de la Reial Societat i nou han acabat amb igualtat al marcador. La balança de gols és de 36 a 29 a favor dels catalans. Reconèixer que Anoeta no és un estadi que se li dona bé al Barça és, segurament, el primer pas cap als tres punts.

Luis Suárez celebra un gol a Anoeta
Luis Suárez celebra un gol a Anoeta | EFE

 

Les dades no fan una crida a l’eufòria ni a la relaxació, però tampoc han de guanyar la partida al subconscient culer. L’aturada de seleccions amb menys participació internacional del Barça quant als seus futbolistes més importants ha servit per refrescar la ment –i els músculs– i la plantilla ha d’estar més que preparada per encarar les dures setmanes que comencen aquest dissabte (abans de tornar a descansar gràcies als compromisos internacionals). Anoeta no és un estadi per fer proves i Valverde no en té cap dubte: tots els jugadors importants, cap a Sant Sebastià. El tècnic extremeny ha deixat fora de la convocatòria Denis Suárez, Aleñà, Malcom i Samper, amb problemes musculars, i Arthur per decisió tècnica (el migcampista només ha pogut entrenar un dia a la Ciutat Esportiva Joan Gamper). Rafinha, Munir i Vermaelen, per la seva banda, són les principals novetats en l’expedició catalana.

 

Amb canvis, però sense experiments

 

Tenint en compte que, com Arthur, Coutinho només s’ha entrenat un dia a Barcelona, la seva absència podria ser la principal novetat en l’onze blaugrana. El resultat que va donar Paulinho contra la Reial el curs passat pot animar l’entrenador extremeny a introduir un perfil de les seves característiques per reforçar un mig camp que, probablement, comptarà amb Sergio Busquets i Rakitic. En conseqüència, Arturo Vidal podria estrenar titularitat, però les molèsties que va patir en un entrenament amb Xile també deixen obertes les possibilitats de veure Sergi Roberto en la seva posició natural. Encara que, en la roda de premsa prèvia, Valverde ha avisat que hi podia haver rotacions pensant en el calendari, el més normal és que Ter Stegen, Jordi Alba, Piqué, Umtiti, Messi i Suárez no descansin. O, almenys, que no ho facin d’inici. Ja hi haurà altres compromisos per rotar.

 

D’altra banda, la Reial Societat d’Asier Garitano ja té ganes de tornar a jugar al seu estadi, que es troba en plena remodelació i, per cert, ja s’ha acomiadat de la seva (mítica) pista d’atletisme que el feia tan recognoscible. Com a conseqüència de les obres, els bascos s’han vist obligats a començar la Lliga amb tres jornades consecutives a domicili, durant les quals han aconseguit quatre punts (una treballada victòria a Vila-real, un repartiment de punts contra el Leganés i una derrota per la mínima davant l’Eibar). Sandro Ramírez, exjugador del Barça i incorporació Txuri-urdin més destacada del mercat de fitxatges, no s’ha pogut recuperar a temps i serà un dels futbolistes importants, juntament amb Adnan Januzaj, Willian José, Diego Llorente i Martín Merquelanz, que no es vestirà de curt. Mikel Oyarzabal serà l’encarregat de liderar un conjunt la convocatòria del qual la completen els següents efectius: Rulli, Moyá, Zaldua, Héctor, Aritz, Gorosabel, Theo, Kevin, Navas, Illarra, Zubeldia, Merino, Zubeldia, Zurutuza, Sangalli, Juanmi i Bautista.

 

El Barça juga contra la Reial Societat i el Reial Madrid visita l’Athletic Club: la Lliga Santander mira cap al nord d’Espanya. Abans d’iniciar la travessia per Europa, els dos màxims candidats a proclamar-se campió de la Primera Divisió espanyola volen deixar de compartir liderat per començar a desmarcar-se al capdavant de la classificació. Primer dels set partits en 23 dies per part blaugrana. Arriba l’hora de la veritat.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Sergi Roberto, Rakitic; Messi, Suárez, Dembélé.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa