Paco Alcácer i Arda celebren el quart gol blaugrana. | EFE

El Barça no es pot despistar. I sinó que li preguntin al Reial Madrid, que durant dues temporades consecutives va superar la línia del ridícul caient a doble partit davant el Real Unión de Irún i l’Alcorcón, dos equips terriblement inferiors al conjunt blanc. De fet, l’equip basc va aconseguir fer tres gols al Bernabéu que li van servir per tombar el Madrid de Bernd Schuster, després d’una derrota per la mínima en terres irundarres.

L’empat del Barça a Alacant deixa l’eliminatòria ben oberta i, tot i el clar favoritisme dels blaugrana, amb l’obligació per als menys habituals de completar un bon partit i convèncer els aficionats que bonament assistiran al Camp Nou, en el primer dia d’hivern i a les deu de la nit.

 

Luis Enrique no es refia de l’Hèrcules i no vol tornar a les èpoques on clubs de Segona B eliminaven el Barça en les primeres fases de la Copa del Rei. Tothom recorda, i el tècnic blaugrana encara més -ho vivia en primera persona-, les patacades davant el Figueres o el Novelda de les temporades 2001-02 i 2002-03. En la 2004-05, sense el ’21’, ja retirat, els de Rijkaard i Ronaldinho van tornar a caure, aquesta vegada davant la Gramenet. Val a dir que, amb el format actual de la Copa del Rei, els clubs de Primera Divisió tenen la catifa vermella fins els vuitens de final, on ja es podran creuar amb equips de la mateixa categoria. A més, el doble partit amb l’anada al camp del més dèbil, deixa les eliminatòries massa definides.

La seriositat del partit per a Luis Enrique és tan alta que l’entrenador barcelonista ha decidit no convocar cap futbolista del filial i omplir la llista amb jugadors de la primera plantilla. Sense Piqué, Messi, Suárez i Neymar Jr, ja de vacances, l’onze del Barça serà de garanties. El formaran únicament professionals d’elit, la mateixa categoria que farcirà la banqueta blaugrana. Luis Enrique no vol accidents, ni tan sols realitzar cap moviment que els inciti, amb la qual cosa posarà tota la carn a la graella per eliminar l’Hèrcules i ser als vuitens de final del proper gener.

 

De la mateixa manera que va succeir en el partit davant el Borussia Mönchengladbach, els teòrics suplents s’hi juguen el prestigi. Paco Alcácer vol anotar el seu primer gol oficial -tot i que no té tanta importància com la seva aportació al joc col·lectiu-, Arda vol seguir al seu nivell en posició atacant, Rakitic ha de recuperar la confiança -la seva i la de l’entrenador- i Aleix Vidal ha de tornar a demostrar que ha superat la fase crítica i que no caldrà buscar-li substitut al gener.

 

L’aposta d’El Món: Cillessen; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne; André Gomes, Rakitic, Denis Suárez; Rafinha, Paco Alcácer, Arda Turan.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa