Món Esport
Tombat el recurs del Barça per defensar el dret dels seus socis d’exhibir estelades
  • CA

Les estelades seguiran podent-se exhibir amb llibertat en els partits de futbol. També, en la final de la Copa del Rei, que enfrontarà el Barça i el Sevilla el proper 21 d’abril a l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid. Que ningú s’espanti. La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid no implica cap prohibició d’exhibició de banderes, únicament conclou que el FC Barcelona, com entitat esportiva, no té potestat per defensar els drets individuals dels seus socis d’expressar-se en llibertat en els estadis, després que el club blaugrana presentés un recurs contra la prohibició feta per la Delegació del govern espanyol, de la mà de Concepción Dancausa, en els dies previs a la final de la Copa del Rei de l’any 2016.

El TSJM és clar. El Barça és una entitat esportiva en forma de persona jurídica i, per tant, no pot defensar els drets individuals de persones que es poden sentir, o no, privades de llibertat. Segons diu la resolució, “estatutàriament el club no defensa el dret del seus socis a portar banderes de determinades tendències polítiques” i, això sí, en fa una interpretació totalment subjectiva: “La defensa de la llibertat d’expressió d’alguns d’ells suposaria un incompliment de la finalitat per a la qual va ser constituït”.

 

El Tribunal madrileny no entra, en cap cas, a valorar el fons de la qüestió. És a dir, el permís o prohibició d’exhibir banderes estelades en una final de Copa. De fet, l’associació de juristes Drets, de la mà de diversos socis del Barça afectats per la prohibició de la Delegació del govern el 2016, ja va aconseguir una mesura cautelar que deixava sense efecte la negativa de la mateixa delegada Dancausa i permetia l’ús de les banderes en la final. Aquest cas encara està per resoldre però, a dia d’avui, les estelades segueixen essent permeses.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa