Món Esport
Todibo, sisè central del primer equip del Barça
  • CA
Jean-Clair Todibo, durant la seva presentació com a futbolista del Barça. | FC Barcelona

Ernesto Valverde no es pot queixar. L’entrenador del Barça tindrà a la seva disposició sis centrals fins a final de temporada: Gerard Piqué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen, Jeison Murillo i, per últim, Jean-Clair Todibo. El conjunt blaugrana ha presentat en societat el seu darrer fitxatge d’un mercat d’hivern d’allò més mogut a les oficines del Camp Nou i Éric Abidal s’ha encarregat de confirmar que si la secretaria tècnica ha avançat la incorporació de Todibo no ha estat perquè aquest jugui al filial.

 

“Només pensem en la possibilitat que jugui al primer equip. No coneix el país ni la Lliga i som aquí per ajudar-lo”, ha destacat el secretari tècnic després que el Barça aconseguís aquest dijous arribar a un acord (d’un milió d’euros fixos més dos en variables) amb el Toulouse per fitxar abans Todibo, que en principi havia d’arribar a Barcelona el juliol del 2019 amb la carta de llibertat. L’entitat francesa el va apartar de l’equip i, gràcies a l’acord econòmic amb el club català, el central de només 19 anys ha evitat passar sis mesos en l’ostracisme.

 

“No vinc a ser titular”

 

Jean-Clair Todibo ha obert el seu torn de paraula amb un missatge en català (“Estic molt content de ser aquí”), però ràpidament ha passat al seu francès nadiu per expressar-se amb més comoditat. “És un somni de nen complert, estic molt orgullós de poder compartir aquest moment amb els directius i amb la meva família”, ha començat declarant un futbolista que té molt clar a què ha vingut: “No vinc a ser titular, vinc a aprendre dels millors i ajudar. Per això he escollit el Barça”.

 

“La situació al Toulouse va ser complicada. Un futbolista necessita jugar. De moment, en aquests primers tres mesos vull aprendre dels esportistes que tindré al costat. M’és igual on em toqui jugar. Jo ho donaré tot pel Barça”, ha seguit valorant. Todibo, que lluirà un dorsal històric (el ‘6’ de Xavi Hernández) però és conscient “de la importància que té aquest per als catalans” i espera “estar a l’altura”, es fixarà en Umtiti per intentar triomfar al Camp Nou: “És un exemple i un referent per a mi, és un campió del món que segur que m’ajuda a integrar-me en l’equip”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa