A Torí, contra la totpoderosa Juventus, el Barça de Ronald Koeman va fer el seu millor partit i una de les millors actuacions del conjunt blaugrana en els darrers anys. Una setmana després, al Camp Nou i contra un Dinamo de Kíev amb moltes baixes, ha completat el compromís més decebedor de la temporada. Coses del futbol. I d’un projecte que tot just està fent els seus primers passos i que tant a Vitòria com avui ho ha deixat clar per calmar els ànims. Cal temps i paciència. Com a mínim, almenys, els culers no han punxat i han pogut aconseguir, gràcies a Ter Stegen, tres punts d’or per encarrilar la seva classificació per als vuitens de final de la Champions League (2-1).

Oportunitat desaprofitada

El Barça tenia una molt bona oportunitat per reconciliar-se amb l’encert de cara a porteria i, de pas, empaquetar virtualment la classificació per als vuitens de final de la Champions League. El conjunt blaugrana rebia un Dinamo de Kíev farcit de baixes pel coronavirus: el conjunt ucraïnès havia viatjat a Catalunya amb només tretze efectius del primer equip i sis del filial. Els de Ronald Koeman afrontaven un duel que, sobre el paper, era perfecte per acomiadar els dubtes de la Lliga, on només s’han adjudicat dos punts en les darreres quatre jornades, i continuar comptant els seus partits en competició continental per victòries.

Els futbolistes culers no han volgut desaprofitar la possibilitat de trepitjar un rival tendre. I han protagonitzat una posada en escena tan espectacular com elèctrica. El penal ingenu de Denys Popov a Leo Messi quan encara no s’havien disputat cinc minuts, que el mateix argentí no ha desaprofitat i ha convertit en el primer gol de la nit, ha estat el preludi a un setge local en el qual Ruslan Neshcheret, porter de 18 anys, ha tingut moltíssima feina. Pedri ha estavellat una pilota contra el Travesser, Griezmann ha fallat una ocasió claríssima sense l’oposició de cap contrincant i Messi també ha estat a punt de fer el segon. La declaració d’intencions inicial ha estat clara i molt positiva. L’aposta per De Jong a l’eix de la defensa, Sergiño Dest al lateral dret, Pjanic al doble pivot i els nens –Ansu Fati i Pedri– al costat de Messi i Griezmann estava sortint bé.

A mesura que han anat passant els minuts, no obstant això, el Dinamo de Kíev ha aconseguit tenir més pilota i, mitjançant una relació directament proporcional, el Barça ha deixat de crear perill. A conseqüència de tot plegat, el conjunt ucraïnès ha començat a trepitjar l’àrea de Ter Stegen, que ha tornat a jugar després de dos mesos i mig de baixa, i l’ha posat a prova. El porter alemany, com si no s’hagués sotmès a cap intervenció al seu genoll, ha recordat a tothom que és un dels millors en la seva posició. Ha fet una aturada extraordinària a una rematada de cap de Vitaliy Buyalskyi des de la frontal de la petita. I, ja a la represa, ha fet dues intervencions estel·lars més evitar que el desconcert del seu equip es veiés reflectit al marcador. Una de les úniques que no ha pogut aturar, una rematada de Kedziora a una centrada de córner, ha estat anul·lada perquè la pilota havia sortit del terreny de joc abans de la bona definició del defensa. Salvador.

Malgrat que el nivell blaugrana ha estat baix i preocupant, sobretot tenint en compte que s’enfrontava a un rival menor i amb moltes baixes, el Barça també ha generat aproximacions. Tots els futbolistes ofensius menys un –Griezmann, que ha tornat a estar desconnectat– han pogut fer el segon. S’han topat amb un Neshcheret encertat malgrat la seva poca experiència en el màxim nivell; ha fet aturades inversemblants. Qui no ha perdonat ha estat Gerard Piqué, que ha realitzat una gran rematada de cap a una centrada d’Ansu Fati, però el seu gol no ha canviat els plans del Dinamo de Kíev. Els de Mircea Lucescu han seguit a la seva: sense res a perdre i amb molt a guanyar. Ter Stegen ha hagut de fer més i més intervencions de mèrit. Els catalans han continuat jugant amb foc i si no s’han cremat, ha estat gràcies a la inspiració sota pals del seu porter. Les bones sensacions dels primers 20 minuts s’han fos. Dembélé, Trincao, Aleñá –que ha debutat aquesta temporada–, Sergi Roberto i Lenglet no han pogut canviar el matx sortint des de la banqueta.

Del desconcert a la decepció

Sí, el Barça ha acabat demanant l’hora contra un Dinamo de Kíev amb 13 baixes entre coronavirus, lesions i sancions. Preocupant, molt preocupant. Les coses com siguin. Ni després de l’exhibició de Torí estàvem davant el millor equip d’Europa ni ara podem parlar d’un conjunt incapaç d’arribar lluny en aquesta edició de la Champions, però la realitat és que del desconcert del descans s’ha passat a una decepció general més que considerable al final del partit. El nou cicle acaba de començar i de tant en tant és bo recordar-ho. I més si els resultats no es veuen afectats, encara que sigui gràcies a una actuació estel·lar del teu porter. Les sensacions han estat força negatives, però els de Ronald Koeman tenen un peu i mig als vuitens de la Lliga de Campions. Always look on the bright side of life.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: el mister a novembre 04, 2020 | 23:35
    el mister novembre 04, 2020 | 23:35
    del Dynamo podría ser un bon entrenador pel Barça, també mol bon porter el noi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa