Món Esport
Ter Stegen es rendeix a Catalunya, la seva gent i el català
  • CA
Ter Stegen, durant l'entrevista amb la Revista Barça
Ter Stegen, durant l’entrevista amb la Revista Barça | FC Barcelona

Ter Stegen és el millor porter del món per al Barça. N’hi pot haver d’altres que estiguin al seu nivell (com per exemple Oblak o Courtois), però cap encaixaria tan bé com ho fa l’alemany al Camp Nou. L’exjugador del Borussia Mönchengladbach va arribar fa quatre anys a Catalunya i, des de llavors, s’ha adaptat com ningú ho havia fet abans a l’equip blaugrana, però també a la societat catalana. En una entrevista per a la Revista Barça, el porter ha reflexionat sobre els seus primers anys a Barcelona i ha tornat a exterioritzar el seu amor cap al poble català i la seva llengua.

 

“Durant el meu procés d’adaptació, res va costar d’una manera increïble. I tot és gràcies a la gent. Quan vam arribar tothom va voler fer el màxim perquè ens sentíssim a gust i tinguéssim tot el que necessitàvem. Una benvinguda com la de fa quatre anys no és gens normal. Agraeixo a tota la gent com m’ha tractat durant tots aquests anys”, opina. “Molta gent diu que els catalans són molt tancats, però amb mi són molt oberts. Si alguna vegada han començat a parlar català i estic ficat a la conversa els entenc, i això és bo. M’agradaria parlar molt més, però almenys l’entenc i això ja és alguna cosa. A poc a poc. He intentat parlar-lo en públic. He fet dues classes de català i em va costar, almenys amb un nom especialment: Mercè. Els accents em costen tant! Però bé, aprendre’l és un dels meus objectius. Algun dia, quan tingui un forat, m’encantaria fer-ho“, continua valorant sobre el poble català i la seva llengua.

                                                 

Ter Stegen també explica les ganes constants de conèixer més sobre Catalunya: “Hi ha molts llocs al voltant que són molt especials i els estem descobrint. Quan tenim temps i la meva parella està tranquil·la amb la universitat és una mica més fàcil anar a algun lloc. Sempre busco per internet els llocs més propers que poden ser tranquils i que ens aportin el que estem buscant”. “És la primera vegada que visito la Sagrada Família i la veritat és que ha estat un plaer, i també per l’arquitecte, ha estat molt especial. Una cosa única. Estic molt content d’haver pogut aprofitar per fer una visita increïble que mai oblidaré”, analitza després de la seva visita a un dels monuments més impactants de Barcelona. “El que tenim a Barcelona és únic. Tenim la nostra vida aquí, això ho tenim clar. Tornem a Alemanya per veure la família, jo almenys, ella és d’una altra ciutat. Jo vaig néixer a Mönchengladbach, i quan hi vaig la veig diferent perquè ara visc aquí. Tinc la meva vida totalment aquí. Per a nosaltres és fàcil viure aquí, la gent ens tracta molt bé“, reconeix per assegurar que a Catalunya se sent com a casa.

 

Com un català més

 

El porter alemany sempre ha intentat ser un català més. Així es justifica: “Per a mi és una qüestió de respecte. Si vas a una ciutat nova, has de tenir la mentalitat que l’has de conèixer i t’hi has d’integrar com sigui. No volia estar només al meu racó, ni només amb les persones que ja conec per quedar-me en una zona de confort. Volia descobrir la gent, saber què pensa el que està davant meu, i per això és obligat aprendre l’idioma, intentar ser un més, i és el que estic fent. Intento gaudir i, alhora, descobrir Barcelona”. Per això, Ter Stegen no té cap problema a agafar el metro per desplaçar-me. “Per a mi no és una cosa de bojos. És una manera de moure’s per Barcelona molt ràpida, i en aquest cas eren quatre estacions. Tampoc no és gaire, oi? Era en una hora en què no esperava que em fessin una foto. Però és el que menys em preocupa, l’important era arribar a l’hora. Mai havia utilitzat el metro i també en volia aprendre. La meva família em diu que també s’estan movent així, que és una meravella i que arribes molt de pressa a tot arreu. Ho faig per anar a la universitat de la meva dona, passejar i la resta. Està molt bé“, explica.

 

Per últim, Ter Stegen també ha declarat el seu amor cap al Barça: “Crec que la filosofia que té el Barça és la idea que tinc jo també. I no ho dic per dir, és el que sento des del primer dia. Per això vaig decidir venir al Barça, perquè la seva filosofia és la que a mi m’encaixa millor”. Sense cap mena de dubte, totes aquestes coses el converteixen en el millor porter possible per al conjunt blaugrana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa