Món Esport
Tebas, sobre l’1-O: “El Barça va insistir molt en l’ajornament del partit”
  • CA

Javier Tebas ha concedit una entrevista a TV3 en la qual no només ha repassat l’actualitat del futbol espanyol, sinó que també ha recordat dos partits especialment recordats al Camp Nou: el Barça-Las Palmas de l’1-O del 2017 i el clàssic del desembre del 2019, marcat per les protestes de Tsunami Democràtic contra la sentència dels presos polítics.

D’una banda, el president de LaLiga ha recordat que el Barça va insistir molt perquè s’ajornés el compromís davant el Las Palmas. “Va ser un dia de moltes trucades amb el govern d’Espanya, el Barça, l’àrbitre del partit… El compromís s’havia de jugar, només l’hauríem ajornat si els Mossos ens haguessin dit que no hi havia prou seguretat”, ha revelat. Finalment, Josep Maria Bartomeu va decidir que el matx es disputés a porta tancada per enviar un missatge al món, quelcom que no va agradar a bona part de la massa social culer.

De l’altra, Tebas ha tret pit i ha celebrat que, amb l’ajornament del clàssic de la primera volta de l’actual temporada, inicialment previst per al mes d’octubre, LaLiga va evitar que la societat catalana aprofités un escenari de màxim ressò per denunciar les injustes penes de presó dictades contra els presos polítics. “Es va ajornar per certes accions que es podien fer”, ha justificat abans de remarcar que l’organisme que presideix procura que les imatges de tots els partits “estiguin poc o gens polititzades”.

Les pressions arbitrals del Madrid, “poc convenients”

Respecte a l’actualitat, Tebas ha assegurat que el retorn dels afeccionats als estadis haurà de seguir esperant un temps. “Hi ha un protocol preparat, però els estadis no s’ompliran del tot fins que no hi hagi una vacuna”, ha argumentat. En relació amb la polèmica del VAR, el màxim dirigent del futbol espanyol ha lamentat la trucada de Florentino Pérez a Luis Rubiales per queixar-se dels àrbitres. “Que vint minuts després d’un partit un club tan important com el Madrid pugui fer aquesta trucada no és gens convenient. Això fa que hi hagi més tensió entre el col·lectiu arbitral”, ha opinat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa