Suport amb condicions a Benedito

L'entorn li oferirà cooperació un cop l'excandidat a la presidència del Barça demani les paperetes oficials per recollir les signatures

Agustí Benedito ha confirmat, aquest dimarts, haver superat el nombre d’adhesions necessàries per activar el vot de censura contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. Les 9.817 mostres de suport, aconseguides a través de la pàgina web votdecensura2017.cat i d’un telèfon destinat a la recollida, han fet decidir l’excandidat a la presidència del Barça a anunciar la presentació del vot de censura de cara a finals d’agost o durant el mes de setembre, sense una data concreta i a l’espera del calendari definitiu de la Lliga.

Per aquest motiu, Benedito ha reclamat explícitament el suport de certs membres de l’entorn blaugrana. Des de l’expresident Joan Laporta, passant per l’exdirectiu i candidat Toni Freixa, l’exprecandidat Jordi Farré, el grup Seguiment FCB, l’associació Manifest Blaugrana i el possible candidat en unes futures eleccions, Víctor Font. A tots ells, Benedito els ha demanat unió: “La necessitat que ho fem junts és molt important.”

 

Contribució només amb l’oficialitat

 

El diari El Món s’ha posat en contacte amb tots els individus i representants de les plataformes que completen aquest teòric entorn barcelonista per copsar l’opinió de cada un d’ells i per conèixer el posicionament real davant la petició d’Agustí Benedito. Joan Laporta i Toni Freixa es remeten, avui dia, a les mateixes declaracions emeses el dia en el qual Benedito va anunciar la intenció d’interposar una moció de censura contra la directiva blaugrana.

“Quan demani les butlletes, signarem. Quan iniciï el procés li donarem suport”, ha avançat l’entorn més proper a Laporta. Però també és conscient que “és molt difícil aconseguir-les. Si decideix tirar-ho endavant li donarem el suport, perquè ho hem d’aconseguir”. Pel què fa Freixa, l’exdirectiu i candidat ha reiterat que “el vot de censura començarà quan es presenti al club i reculli les paperetes. Estic en el mateix posicionament, no ha canviat res”.

 

L’exprecandidat Jordi Farré s’ha mostrat més crític amb la iniciativa promoguda per l’empresari vallesà i ha deixat clar que la moció de censura encara no existeix: “El dia que presenti una moció de censura ja en parlarem. Avui per avui, l’únic que entenc és que actualitza la base de dades de socis.” Farré creu que “el soroll, al Barça no li va bé”, tot i que recalca la desaprovació a la junta directiva. “Han de marxar, però crec que la moció de censura no es farà”, ha conclòs.

 

Manifest Blaugrana ha aproximat el seu suport a Benedito, això sí, també condicionat a la recollida de les butlletes oficials i, per tant, a l’inici formal de col·lecta de signatures, en una postura similar a la de Joan Laporta. L’associació de socis barcelonistes presidida per Marc Duch ho té clar: “endavant les atxes”. Però amb el requisit indispensable de l’oficialitat. “Quan posi la moció serem els primers de la fila en fer campanya. El dia que vagi a buscar les paperetes ens posarem a treballar per aconseguir suports”, ha assegurat Duch.

 

Seguiment FCB, la plataforma de socis que es va optar per presentar-se a les darreres eleccions i fer força per demanar una grada d’animació i una agència de viatges als candidats, encara no ha decidit quin posicionament prendrà. En paraules del seu portaveu, Marc Cornet, Seguiment FCB recalca la necessitat de “reflexionar. Ho hem de debatre en profunditat. Hem d’analitzar-ho, perquè és un escenari inesperat en el context del mandat”.

 

Pel què fa el granollerí Víctor Font, vinculat a l’entorn blaugrana des que el 2015 anuncià la seva intenció futura de presentar-se a unes eleccions, l’empresari ha preferit no expressar públicament la seva opinió.

Nou comentari