Món Esport
Recollida de signatures al Camp Nou a favor del vot electrònic
  • CA

El Barça és dels socis i, en conseqüència, aquests tenen la potestat de dur a terme les mesures que considerin oportunes amb l’objectiu d’ajudar-lo créixer tant esportivament com institucionalment. Aquest dissabte, els afeccionats blaugrana que s’han desplaçat al Camp Nou per viure en directe el partit contra el València, corresponent a la quarta jornada de la Lliga Santander, han tingut l’oportunitat de secundar la iniciativa de Sí a Futur, grup liderat per Víctor Font –precandidat a les eleccions a la presidència del Barça que se celebraran el 2021, quan acabi el mandat de Josep Maria Bartomeu–, i posicionar-se a favor de la implantació del vot electrònic al club.

L’objectiu de la iniciativa és clar: que la junta directiva de Josep Maria Bartomeu inclogui a l’ordre del dia de l’Assemblea de Socis Compromissaris prevista per al 6 d’octubre la votació de la introducció del vot electrònic al Barça, no només per les eleccions a la presidència sinó també per altres aspectes menys transcendents de les quals “es consideri que cal saber l’opinió dels socis abans de prendre una decisió, especialment aquelles simbòliques com el disseny de la samarreta o la reforma de l’escut”, segons ha informat el grup a través dels seus canals de comunicació.

Sí al futur ha distribuït quatre punts de recollida distribuïts al voltant del Camp Nou (a més dels locals repartits pel territori català als quals els afeccionats podran acudir per entregar la seva butlleta signada fins al 3 d’octubre): a l’accés 15 (taquilles), a l’accés per Travessera de les Corts, davant de l’antiga Masia i davant la pista de gel (Boulevard). El grup liderat per Víctor Font necessita un total de 3.253 firmes, el 3% del sufragi passiu dels socis i sòcies, segons el cens publicat el dia 5 d’agost pel Síndic del Soci i tal com recullen els Estatuts de l’entitat.

Cal destacar que, en cas que la recollida sigui exitosa, com a mínim dos terços dels socis presents a l’Assemblea Ordinària hauran de votar a favor perquè el vot electrònic sigui aprovat. Posteriorment, a més, el Parlament de Catalunya haurà d’aprovar la nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física, que inclou aquesta modalitat de vot, encara que això no hauria de suposar massa problema perquè, ara per ara, la llei compta amb el suport d’una majoria àmplia de l’hemicicle.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa