Món Esport
Un rival de màxima exigència per avaluar el canvi d’imatge
  • CA

El canvi de cara del Barça continua. L’equip de Ronald Koeman tanca la primera setmana de competició amb una nova prova exigent que, de pas, servirà per continuar analitzant la capacitat competitiva d’una plantilla renovada i entestada amb deixar enrere els fantasmes i malsons del passat. L’estrena contra el Vila-real va ser esperançadora; el triomf a Balaídos a base d’orgull i sacrifici col·lectiu encara va trempar més el barcelonisme. Aquest diumenge, el Sevilla serà l’encarregat de jutjar l’intent de resurrecció culer i revelar en quin moment de la redempció es troba (21.00 hores / Movistar LaLiga).

El conjunt andalús posarà punt final a una sèrie de partits entre la pretemporada i l’inici de curs en què el Barça s’ha anat mostrant solvent a mesura que ha augmentat la dificultat dels exàmens als quals s’ha sotmès. L’equip de Ronald Koeman ha superat, per aquest ordre, un conjunt de Segona B –el Nàstic–, un de Segona –Girona–, un de la zona baixa de Primera –Elx– i, ja en compromís oficial, dos clubs cridats a ocupar la part alta de la taula de la Lliga Santander, el Vila-real i el Celta. No hi ha millor forma d’acabar aquest petit tourmalet previ a la primera aturada de seleccions de la temporada que amb una visita de l’actual campió de l’Europa League.

Els de Julen Lopetegui ja van deixar clar, en la final de la Supercopa d’Europa davant el Bayern de Munic, que són uns contrincants durs de pelar. Al seu estadi, encara que sense la possibilitat d’obrir les portes als seguidors culers, el Barça haurà de tornar a lluir la seva millor versió per acomiadar amb ple de victòries les tres primeres jornades que ha disputat de la competició domèstica. Més enllà dels tres punts en joc, els blaugrana tenen una nova oportunitat per demostrar que les bones actuacions que ha ofert fins al moment no han estat casualitat. Que la mà de Koeman ha modificat radicalment la seva imatge i, ara, el vestidor no pensa en res més que continuar treballant de valent per acabar lluitant per aixecar algun títol el mes de maig.

De cara al duel, l’entrenador holandès no podrà comptar amb Lenglet, sancionat, i haurà d’alienar Ronald Araujo al costat de Gerard Piqué. Caldrà veure si, abans que la majoria de la plantilla viatgi amb la seva selecció, el Barça fa alguna rotació o continua apostant pels futbolistes que més han participat en l’inici de competició. També si Sergiño Dest rep l’alta federativa i pot debutar amb l’equip només dos dies després de ser presentat al Camp Nou. Messi, Ansu Fati i Coutinho tornaran a formar, excepte sorpresa majúscula, una línia ofensiva que podrien completar Griezmann, Dembélé, Tricao o, fins i tot, Pedri, que ha deixat molt bones sensacions en els primers minuts amb la samarreta blaugrana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa