Món Esport
Una setmana clau: optimisme prudent entre els aspirants a la presidència del Barça
  • CA

“No anem malament”. Aquesta és la frase que se sent més en les seus dels precandidats a les eleccions del Barça, que se celebraran el pròxim 24 de gener si la pandèmia no ho evita. Des dels equips de premsa i campanya dels aspirants a la presidència blaugrana s’opta, quan falta una setmana exacta perquè s’acabi el procés de recollida de signatures, per la prudència absoluta. Les circumstàncies no ho han posat gens fàcil: el coronavirus i les festes nadalenques han suposat dos grans entrebancs per a aquells socis que, tot i que el club culer travessa una situació molt complicada, se senten amb forces per dirigir la regeneració esportiva, econòmica, social i institucional de l’entitat.

Excepte Joan Laporta i Víctor Font, que segons diverses fonts no tindran cap problema per superar el tall de 2.257 firmes, la resta haurà de lluitar de valent per no quedar-se a les portes. La sensació que tenen tots els altres aspirants és que els darrers dies seran clau. I frenètics. L’11 de gener caldrà presentar les butlletes i la majoria dels alumnes hauran de fer els deures a última hora. A tots ells els ajudarà el fet que ja no hi haurà dies festius ni de reunions familiars, encara que el possible enduriment de les restriccions governamentals per frenar la propagació de la Covid-19 genera, inevitablement, molts dubtes entre totes les precandidatures.

Públicament, tots han emprat el mateix discurs, un relat optimista però que al mateix temps manifesta amb claredat que, si no es recullen les signatures necessàries, no serà cap fracàs. Molts ja han deixat entreveure que, en cas que no superin el tall, s’escudaran en les circumstàncies excepcionals amb què han hagut de cercar, desesperadament, firmes. Gairebé ningú ho interpretarà com una derrota. Sigui com sigui, tothom té clar que la llista de nou presidenciables quedarà considerablement reduïda. Jordi Farré, Agustí Benedito i Toni Freixa són, ara per ara, els més ben posicionats per acabar completant la graella de la cursa electoral, mentre que Lluís Fernández Alà, Emili Rousaud, Xavi Vilajoana i Pere Riera sembla que ho tenen més complicat.

Això, però, no vol dir absolutament res. Les eleccions a la presidència del Barça han demostrat, moltes vegades, que no entenen de macroenquestes ni de sensacions. De la mateixa forma que Joan Laporta és el gran favorit però això no vol dir que s’acabi proclamant guanyador, també pot acabar passant que aquesta setmana hi hagi algun tapat que aconsegueixi rebre suports necessaris, formalitzar el seu projecte i convertir-se en candidat. Una vegada es doni el tret de sortida a la campanya electoral, començarà una partida que podria allargar-se més temps del previst si les festes nadalenques provoquen un enduriment de les mesures del Govern per contenir el coronavirus.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa