Món Esport
Setién: “Semedo està penedit i s’ha disculpat”
  • CA

Telemàticament, però Quique Setién ha tornat a comparèixer davant dels mitjans de comunicació per analitzar la prèvia d’un partit del Barça. L’entrenador càntabre, que no s’ha oblidat de les persones que han perdut la vida per culpa del coronavirus, no ha esquivat cap tema. Tampoc el relacionat amb l’acte d’indisciplina que va cometre Nélson Semedo el dilluns passat, quan va acudir a una festa d’aniversari que no respectava les indicacions de les autoritats sanitàries. “Està molt preocupat. Ha estat un descuit. No era conscient exactament de com era la situació. És obvi que està penedit, m’ha demanat disculpes. És una simple equivocació, res més”, ha declarat el tècnic blaugrana, que també ha assegurat que “encara no he decidit si jugarà a Mallorca o no”.

Respecte a la visita a Son Moix –des d’aquesta setmana Visit Mallorca Estadi–, Setién ha revelat que Luis Suárez podrà jugar. “No està preparat per jugar tot el partit. Potser és titular o potser surt des de la banqueta. És evident que necessitarà uns partits per adequar-se al ritme competitiu després de cinc mesos sense jugar”, ha explicat en relació amb el gran fitxatge del mercat del confinament del Barça. Leo Messi tampoc no es perdrà el retorn desitjat del conjunt culer a la competició: “Sí, sí, en principi està perfectament i ja fa dies que s’entrena amb els seus companys”. “Messi sap dosificar-se perfectament. Segur que si veu que hi ha cert risc de lesió, ens avisarà. Ja he comunicat als jugadors que és important que controlin qualsevol molèstia, ja que en aquest context qualsevol contratemps pot comportar cinc o sis partits sense jugar”, ha ampliat.

Setién no s’ha mostrat contundent sobre el futur d’Arthur Melo i ha explicat que sí que ha parlat alguna cosa amb ell i els secretaris tècnics després que durant les últimes setmanes se l’hagi relacionat amb la Juventus. “Hem parlat alguna cosa, però de moment compto amb tots els jugadors que formen part de la meva plantilla. Els necessito a tots i espero que tothom s’ho deixi tot sobre la gespa. En relació amb les especulacions, crec que ens hem de centrar en el que ens hem de centrar”, ha reflexionat. Per últim, l’entrenador càntabre ha reconegut que el fet d’haver de disputar onze partits en poc més d’un mes concedirà oportunitats a la Masia: “Els jugadors del filial s’han estat entrenant amb nosaltres des que vam tornar. I ho faran fins que comencin la fase d’ascens a Segona, que la tindrem molt en compte. Podrem disposar de 23 jugadors per partit. Sempre hi haurà la possibilitat que juguin”.

Les declaracions de Setién prèvies al Mallorca-Barça

El retorn a la competició: “Tots els entrenadors tenim incertesa de cara al primer partit. No sabem com respondrem a aquesta situació. Ho podem intuir, però no ho sabem del cert. Tampoc podem saber quin Mallorca ens trobarem, ho sabrem a mesura que passin els minuts. El que puc dir és que estem motivats i els jugadors s’ho estan deixant tot als entrenaments”.

Semedo, dubte per al partit després de saltar-se la normativa: “Encara no he decidit si jugarà o no. Aquest motiu de poca cura no influirà. Futbolísticament, no m’afectarà”.

El portuguès està penedit: “Està molt preocupat. Ha estat un descuit. No era conscient exactament de com era la situació. És obvi que està penedit, m’ha demanat disculpes. És una simple equivocació, res més”.

Umtiti progressa adequadament: “Ha estat l’únic jugador que ha estat força temps sense entrenar-se amb el grup. Quan ha tornat, ha intentat estar en condicions. Està bastant bé, però li falta ritme respecte a la resta de companys”.

El Barça-Nàpols a Lisboa: “En principi, tot això només són suposicions. Ja veurem què passa. Ens perjudicaria haver de jugar contra el Nàpols en un camp neutral tenint en compte que vam visitar el seu estadi amb públic. Quant a les opcions de guanyar la Lliga i la Champions, a la primera depenem de nosaltres mateixos i a la segona tindrem moltes opcions perquè comptem amb el millor jugador del món”.

Suárez està preparat per jugar?: “Sí, però no està per jugar tot el partit. Potser és titular o potser surt des de la banqueta. És evident que necessitarà uns partits per adequar-se al ritme competitiu després de cinc mesos sense jugar”.

Un descans positiu: “Aquesta aturada ens ha anat bé mentalment, als jugadors i a l’equip tècnic. Però és evident que això també ho tindran altres equips, que aconseguiran aïllar-se de la situació en què es trobaven al mes de març. Haurem de veure, en funció de l’evolució de la competició, com ens ha afectat”.

Els culers volen veure una millor versió del Barça: “L’ideal seria que tothom tingués una mica més de paciència, però tampoc la reclamaré. Depèn de nosaltres si aconseguim millorar el que vam fer en la nostra primera etapa”

El futur d’Arthur: “Hem parlat alguna cosa, però de moment compto amb tots els jugadors que formen part de la meva plantilla. Els necessito a tots i espero que tothom s’ho deixi tot sobre la gespa. En relació amb les especulacions, crec que ens hem de centrar en el que ens hem de centrar”.

Els quatre primers partits, a les 10 de la nit i abans que el Madrid: “Si puc escollir, prefereixo jugar així. Si guanyes el partit, fenomenal. Si no ho fas, pots esperar que el rival falli. Jo ho prefereixo, sense cap mena de dubte”.

La lluita pel títol: “Pot ser, però caldrà veure com va tot. De vegades passen coses que no t’imaginaves que passarien. El que hem de fer és guanyar demà a Mallorca per intentar ampliar l’avantatge, quelcom que ens permetria fallar en el futur. Potser la Lliga es decideix a l’última jornada”.

Messi, en perfectes condicions?: “Sí, sí, en principi està perfectament i ja fa dies que s’entrena amb els seus companys”

La novetat dels cinc canvis: “El partit es pot aturar les mateixes vegades. Amb cinc canvis, potser pot sorgir algun problema si m’avanço a l’hora de fer substitucions. Pot beneficiar-nos o perjudicar-nos. Tots els arguments són vàlids. El transcurs dels partits ho determinarà”.

Arthur també està en forma: “Arthur va tenir un problema que ha hagut de resoldre, una lesió al turmell. Ho ha resolt bé i ha tornat del confinament molt bé. S’ha entrenat bé. És un gran futbolista, com la resta d’integrants de la meva plantilla”.

Millores tàctiques: “Hem de millorar diversos aspectes de la sortida de pilota. Ho hem analitzat durant moltes hores per saber què fer contra els equips que ens pressionen d’una forma concreta. Hem insistit en altres coses, encara que no aconseguirem solucionar tots els nostres defectes”.

“Tant de bo que tots els missatges que els entrenadors transmetem als futbolistes es traslladessin instantàniament al terreny de joc. La informació que nosaltres donem, però, requereix d’un procés llarg. Intentem ajudar els jugadors i demostrar-los les coses que són fonamentals per veure al camp el que nosaltres plantegem a la pissarra”.

Messi podrà jugar 11 partits en poc més d’un mes?: “Ja veurem sobre la marxa el que va passant. Afortunadament, Messi sap dosificar-se perfectament. Segur que si veu que hi ha cert risc de lesió, ens avisarà. Ja he comunicat als jugadors que és important que controlin qualsevol molèstia, ja que en aquest context qualsevol contratemps pot comportar cinc o sis partits sense jugar”.

Una oportunitat per a la Masia: “Els jugadors del filial s’han estat entrenant amb nosaltres des que vam tornar. I ho faran fins que comencin la fase d’ascens a Segona, que la tindrem molt en compte. Podrem disposar de 23 jugadors per partit. Sempre hi haurà la possibilitat que juguin”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa