“No vaig tardar ni cinc minuts a acceptar l’oferta del Barça. Va ser una sorpresa absoluta rebre-la. Jo mai no pensava que aquest club tan gran es decidiria per mi, ja que jo no tinc un currículum extens ni he guanyat títols durant la meva carrera. Només he demostrat que la filosofia blaugrana m’encanta i que els meus equips sempre juguen bé“. Amb aquesta personalitat, humilitat i seguretat en ell mateix s’ha presentat en societat Quique Setién, l’encarregat de redreçar el rumb de l’entitat culer després de l’acomiadament d’Ernesto Valverde, que ja és passat al Camp Nou. El tècnic càntabre ha deixat ben clar els pals de paller al voltant dels quals girarà el projecte que ell liderarà fins al 30 de juny del 2022, encara que el seu contracte inclou diverses clàusules de sortida: el joc de posició i la Masia.

“Jo només puc garantir una cosa: el meu equip jugarà bé. Al Las Palmas, el Lugo i el Betis ho vaig demostrar. Tothom va veure que hi havia una identitat comuna entre tots aquests equips”, ha ampliat un Setién que, no obstant això, és conscient que “arribo en un club que pràcticament sempre ha jugat molt bé”. El de Santander no amaga que el que vol és “guanyar tot el que es pugui guanyar”, però no té cap dubte que “el millor camí cap al triomf és jugar bé. I no val fer-ho un dia, sinó que s’ha de tenir continuïtat en el temps”. Sobre un possible canvi de sistema, ha opinat que “l’important és la filosofia i tenir clar a què juguem”. “Valorarem algun canvi de sistema respecte al 4-3-3, però això s’ha de deixar entre cometes perquè encara hem de valorar moltes coses”.

“Això només són paraules: ara toca treballar de valent. Les conviccions són molt importants, però el treball constant encara ho és més. La dimensió d’aquest club t’obliga cada dia a ser millor. Jo vaig apostar per una forma de vida i la mantindré. Escolto tothom però si he de morir amb la meva filosofia, ho faré“, ha analitzat per sentenciar l’assumpte. El càntabre no ha pogut amagar que aquest dimarts ha complert un somni que “mai no m’hagués imaginat convertir en realitat”: el d’entrenar Leo Messi. Ja li ha dit a alguns jugadors, no només al capità, però, que “he gaudit molt els últims anys amb ells i fa molt de temps que estic assegut davant la televisió per gaudir-los, ja que en tots els seus partits sempre passa alguna cosa que és agradable a la vista, però una cosa és l’admiració que sento per ells i una altra és que cadascú ha de tenir el seu rol i respectar el de la resta“.

La Masia tindrà oportunitats

La millor frase per entendre com se sent el nou entrenador del Barça és la que ha pronunciat poc després d’iniciar el seu primer discurs: “Encara no soc del tot conscient del que ha passat. Ahir estava passejant al costat de les vaques del meu poble i avui estic entrenant els millors jugadors del món, un equip enorme“. “La predisposició de la plantilla és extraordinària. Intentarem extreure’n el màxim suc possible. Ens interpretaran molt ràpidament perquè ja saben moltes coses de la proposta que els transmetré. Sempre que arriba un entrenador nou, hi ha un estímul en cadascuna de les persones d’un vestidor. Aquest primer estímul, que l’hem pogut veure en el primer entrenament, es pot diluir, però nosaltres l’hem d’intentar mantenir. Jo no sé si la meva forma d’entrendre el futbol és la millor o la pitjor, però és la meva. Estic segur que podré transmetre a la plantilla coses que penso que es poden fer millor. Tenim l’energia necessària per arribar a un lloc diferent i convèncer amb la nostra proposta”, ha reflexionat Setién.

A més, el tècnic culer ha remarcat, quan li han preguntat sobre la possibilitat de fitxar un davanter com a resposta a la lesió de llarga durada de Suárez, que “encara hem de parlar moltes coses”. “No hem tingut temps de fer-ho i crec que encara tenim prou marge per matisar aquestes coses. Tinc clar que sempre arribarem a un consens amb la secretaria tècnic. De moment hem de pensar amb els que tenim”, ha apuntat per justificar que “jo soc una persona de club i estic absolutament convençut que tots encertem i tots ens equivoquem“. Setién també ha revelat que mantindrà el contacte amb Ernesto Valverde per intentar que la seva feina al Barça no quedi desaprofitada: “Sempre m’ha semblat una persona molt correcta. Valoro molt la feina que ha fet i els seus principis. Ja he parlat amb ell i hi mantindré el contacte perquè hi ha moltes coses que ha fet que ens aniran bé. Em deixa un equip en la primera posició de la Lliga. Imagineu-vos com ens hem de sentir el meu cos tècnic i jo, que durant aquests sis mesos hem estat esperant una oportunitat i ens pensàvem que hauríem d’agafar un equip en una situació molt més complicada”.

La presentació de Setién ha finalitzat amb un missatge clar a la Masia. “Si els jugadors de les categories inferiors progressen i s’ho guanyen, jugaran al primer equip”, ha exterioritzat sense pèls a la llengua. “No sé si heu seguit o no la meva trajectòria, però aquest club té un planter extraordinari i jo hi confiaré. No el conec en profunditat, però els jugadors participaran en els entrenaments i a poc a poc ho faré. Els futbolistes del primer equip han de tenir clar que si el talent de sota mereix minuts, els tindrà. Sempre que apareix un xicot jove hi ha molta energia positiva i permet que els de dalt no es relaxin“, ha sentenciat.Més notícies

Un any de presos polítics

Notícia: Un any de presos polítics
Comparteix
Notícia: Un any de presos polítics - Mobile

Un any de presos polítics

Notícia: Un any de presos polítics
Comparteix
Notícia: Un any de presos polítics - Mobile

Un any de presos polítics

Notícia: Un any de presos polítics
Comparteix
Notícia: Un any de presos polítics - Mobile

Un any de presos polítics

Notícia: Un any de presos polítics
Comparteix
Notícia: Un any de presos polítics - Mobile

De passejar entre vaques a entrenar Leo Messi

Notícia: De passejar entre vaques a entrenar Leo Messi
Comparteix
Quique Setién compleix un somni i viu el seu primer dia com a entrenador del Barça
Notícia: De passejar entre vaques a entrenar Leo Messi - Mobile

Bartomeu: “M’hauria agradat fer les coses d’una altra manera”

Notícia: Bartomeu: “M’hauria agradat fer les coses d’una altra manera”
Comparteix
El president del Barça s'ha volgut disculpar amb Ernesto Valverde i ha destacat l'ADN Barça de Quique Setién
Notícia: Bartomeu: “M’hauria agradat fer les coses d’una altra manera” - Mobile

Valverde s’acomiada del Barça amb una carta emotiva i exemplar

Notícia: Valverde s’acomiada del Barça amb una carta emotiva i exemplar
Comparteix
L'exentrenador del club blaugrana trenca el silenci després d'un cap de setmana d'allò més convuls al Camp Nou que ha finalitzat amb la seva destitució
Notícia: Valverde s’acomiada del Barça amb una carta emotiva i exemplar - Mobile

Emotives paraules dels jugadors del Barça cap a Valverde

Notícia: Emotives paraules dels jugadors del Barça cap a Valverde
Comparteix
"Segur que t'anirà genial allà on vagis perquè, a més de ser un gran professional, ets una magnífica persona", ha escrit el capità del Barça a les xarxes socials
Notícia: Emotives paraules dels jugadors del Barça cap a Valverde - Mobile

Nou comentari

Comparteix