Món Esport
Setién, sobre els problemes amb el vestidor: “Tothom ha de cedir, inclosos els futbolistes”
  • CA

Quique Setién ha hagut d’afrontar, aquest dilluns, la roda de premsa més complicada des que va arribar al Barça. Després d’un empat a Balaídos que va complicar moltíssim les aspiracions blaugrana a la Lliga, el tècnic blaugrana ha comparegut davant els mitjans per intentar donar respostes a algunes de les preguntes que envolten la seva figura. La pèrdua de confiança del vestidor en el seu projecte, evidenciada amb un episodi tens entre Messi i Sarabia a Vigo, ha estat el principal tema que ha hagut d’intentar aclarir. Li ha tret importància, ja que “cadascú té la seva forma de pensar i veure les coses i sempre hi ha controvèrsies” i ha assegurat que la comunicació amb la plantilla “és molt bona”, però també ha enviat un missatge als futbolistes culers: “Crec que tothom ha de cedir”.

“No puc dur a terme tot el que m’agradaria, això és evident. No li puc dir a un lateral ofensiu que defensi. Això és un equip i hem d’actuar com a equip. Cal sacrificar certes coses personals en benefici del conjunt. Aquest és el camí que ens portarà a la victòria. No tinc cap problema a reconèixer que aquesta situació i a aquest nivell és nova per a mi.”, ha reflexionat Setién després d’insistir que a ell aquesta situació li sembla “molt normal”. “Sempre hi ha hagut diferències, jo tampoc era un jugador fàcil. L’important és que hem d’intentar convèncer tots els jugadors que hem de defensar la idea comuna”, ha afegit abans de sentenciar l’assumpte amb una frase força enigmàtica: “El temps col·loca cadascú al seu lloc”.

Sobre el pròxim rival del Barça, l’Atlètic de Madrid, el càntabre ha remarcat que “costa fer-li gols, és un equip molt sòlid defensivament” i que “rendibilitza molt bé els seus gols”. “Haurem de tenir la capacitat d’afinar molt, moure’ns entre línies, tenir un punt de lucidesa en els metres finals i controlar les seves transicions, ja que té futbolistes amb molt de talent”, ha explicat. “És un gran equip, molt identificat amb la seva forma de fer les coses. Ens posarà les coses molt complicades. Considero, però, que la resta de partits eren i seran igual d’importants que aquest. Per a nosaltres, guanyar s’ha convertit en una obligació. Pot passar qualsevol cosa, però el marge de maniobra cada vegada és inferior”, ha ampliat respecte a les possibilitats que té el seu equip de guanyar la Lliga.

Les declaracions de Setién prèvies al Barça-Atlètic

Un partit transcendental: “Sense cap mena de dubte, els partits contra l’Atlètic de Madrid sempre són difícils. És un gran equip, molt identificat amb la seva forma de fer les coses. Ens posarà les coses molt complicades. Considero, però, que la resta de partits eren i seran igual d’importants que aquest. Per a nosaltres, guanyar s’ha convertit en una obligació. Pot passar qualsevol cosa, però el marge de maniobra cada vegada és inferior”.

El conflicte entre Sarabia i Messi: “És veritat que sempre hi ha controvèrsies. Cadascú té la seva forma de pensar i veure les coses. És normal que hi hagi diferències. Això ha passat sempre, jo tampoc era un jugador fàcil. L’important és que hem d’intentar convèncer tots els jugadors que hem de defensar la idea comuna. Entenc tot el que està passant com a situacions normals. Crec que hi ha una comunicació molt bona i no li dono cap mena d’importància a aquestes situacions”.

Cap problema amb la plantilla: “Quan no hi ha victòries per culpa d’una jugada aïllada, tothom treu conclusions. Aquest és el circ en què ens trobem. La relació que tenim amb tots els jugadors és bona. Hi pot haver desavinences, però jo no percebo cap problema. Ni de bon tros”.

Trobada amb els pesos pesants després de l’empat a Vigo: “De reunions en fem molt sovint. Ahir vam parlar de molts temes, però ens vam centrar en el del futbol, que és el que ens preocupa. És veritat que la situació que estem vivint és la que és i que hem de millorar en la rendibilitat dels gols que aconseguim. Tot el que està passant ho veig normal. La cosa canviarà si aconseguim una victòria folgada”.

Una situació nova per a ell: “Crec que tothom ha de cedir, inclosos els futbolistes. No puc dur a terme tot el que m’agradaria, això és evident. No li puc dir a un lateral ofensiu que defensi. Això és un equip i hem d’actuar com a equip. Cal sacrificar certes coses personals en benefici del conjunt. Aquest és el camí que ens portarà a la victòria. No tinc cap problema a reconèixer que aquesta situació i a aquest nivell és nova per a mi. El temps col·loca cadascú al seu lloc”.

Arthur, compromès fins al final: “No sé què ha opinat la seva mare, però ell ha dit el mateix que vaig dir jo. No tinc cap dubte del seu compromís. Encara és jugador del Barça i ho serà fins al darrer partit d’aquesta temporada. S’ha compromès en el fet que serà un més i s’involucrarà a ajudar-nos a aconseguir els nostres objectius. No tinc cap mena de dubte de la seva honradesa”.

Et sents debilitat?: “No, em sento exactament igual que quan vaig arribar. I ho faré fins al darrer dia. Estic fent tot el que sé i puc perquè això vagi bé. Això és el que em tranquil·litza. De vegades, els resultats no depenen de mi. Ja sabem com és el futbol. Les victòries oculten moltes coses i les derrotes comporten tot això. I això ja ho he vist en etapes anteriors. Quan es guanya, toca gaudir. Quan es perd, doncs cal aguantar les crítiques”.

Aliè al soroll: “El soroll és cosa vostra, jo em mantinc al marge. Jo em centro en les coses que m’he de centrar. Només escolto les indicacions del gabinet de premsa. Ja sé com funciona tot plegat, no em desgastaré en coses que no tenen importància. Crec que els jugadors fan el mateix que jo”.

El Madrid fallarà?: “Nosaltres podem controlar el que podem controlar. Hem d’intentar millorar perquè no passi el que ens va passar a Balaídos, això és l’únic en què podem pensar. Tant de bo que el Madrid ens doni més facilitats, però fins a l’últim dia hem de sortir al camp pensant en nosaltres”.

Com s’ataca a l’Atlètic de Madrid?: “Com ho ha fet el Barça moltes vegades. A l’Atlètic de Madrid costa fer-li gols, és un equip molt sòlid defensivament. Rendibilitza molt bé els seus gols. Haurem de tenir la capacitat d’afinar molt, moure’ns entre línies, tenir un punt de lucidesa en els metres finals i controlar les seves transicions, ja que té futbolistes amb molt de talent”.

La pèrdua de pes de Griezmann: “Sobre això de les alineacions, la realitat és que només en poden jugar onze. De vegades jugaran els uns i de vegades jugaran els altres. Decideixo en funció del que veig en els entrenaments i del que ens poden aportar sobre el terreny de joc. Tots els jugadors són importants i compto amb ells”.

La importància de les pauses d’hidratació: “Hi ha vegades que ens aniran bé i d’altres que beneficiaran el rival. A Sevilla no teníem massa cosa a dir perquè havíem fet les coses molt bé fins llavors. Només havíem de recordar coses. Es pot aprofitar bé i ens permet apuntar coses, però als contrincants també els ajuda. Nosaltres ho tenim tot força clar i no acostumem a canviar massa coses”.

Arthur ajudarà l’equip fins al final d’aquesta temporada: “Depèn de les circumstàncies. L’important és que ell ha deixat clar que estarà en les millors condicions possibles”.

Què va passar entre Messi i Sarabia?: “No va passar res. Una indicació i ja està, no sé què vols que et digui”.

Les opcions del Barça a la Lliga: “En matemàtiques no era molt bo, però vosaltres ho podeu respondre. Si no guanyem però el Madrid tampoc, no canviarà res. El que hem de fer és intentar guanyar tots els partits i ja veurem què passa”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa