Món Esport
Setién: “El nou format de la Champions és pitjor per a tothom”
  • CA

El retorn de la Lliga no deixa respirar el Barça i aquest divendres el conjunt de Quique Setién visita un dels camps més complicats de la Primera Divisió espanyola, el Sánchez Pizjuán. La notícia de la setmana, no obstant això, ha estat relacionada amb el full de ruta que seguirà la Champions League per poder acabar la temporada 2019/20, un format renovat que l’entrenador blaugrana ha qualificat de “pitjor per a tothom”. “No m’agrada que sigui a partit únic a partir dels quarts de final. Amb dos partits tens la possibilitat de resoldre un accident. A partit únic, el marge de maniobra és mínim. Les circumstàncies, però, són les que són i ens hi haurem d’adaptar. Hi ha moltes coses noves”, ha declarat el càntabre en la roda de premsa telemàtica prèvia a la visita al Sevilla.

“El que sí que espero és que contra el Nàpols puguem jugar al Camp Nou, ja que l’anada la vam jugar a San Paolo amb públic a les grades”, ha afegit un Setién que té clar que si el partit de tornada dels vuitens de final contra el conjunt italià es juga en una seu neutral “estarem donant un cert avantatge als nostres rivals”. Per al partit contra l’equip de Gennaro Gattuso, que aquest dimecres va tombar la Juventus en la final de la Copa d’Itàlia, encara queda molt de temps: “És veritat que ahir va fer un bon partit. Ja ens va comprometre molt en l’anada i no serà fàcil classificar-nos per als quarts, però encara queda molt”, ha reflexionat l’entrenador del Barça, que també ha lamentat les lesions de Sergi Roberto i Frenkie de Jong, dues baixes inesperades.

Entre altres assumptes, Setién no ha aclarit si Suárez podrà ser titular per primera vegada després de molts mesos. “La realitat és que malgrat que va acumulant minuts de competició, cal tenir en compte que hi ha pocs dies entre partit i partit i que tot procés de recuperació necessita temps. És veritat, però, que cada dia es troba millor. Parlaré amb ell i decidirem si surt d’inici o no, perquè no crec que estigui preparat per jugar els 90 minuts”, ha revelat en relació amb l’estat de forma de l’uruguaià en una compareixença en què ha tornat a lloar Griezmann: “És un jugador que, encara que jugui a la banda, té certa tendència a aparèixer per dins i buscar espais i desmarcades. És cert que ha de jugar més a una banda per les circumstàncies, però es pot adaptar perfectament”.

Les declaracions de Setién prèvies al Sevilla-Barça

El rival: “Està fent un gran campionat i aquests dos partits l’hem vist a molt bon nivell. Tenint en compte l’historial dels partits contra el Barça, els últims resultats han estat bons, però també enganyosos. Ens enfrontarem a un equip que ens posarà les coses molt difícils i haurem d’estar a un extraordinari nivell si volem guanyar”.

Dues baixes inesperades: “La lesió de Sergi Roberto ha estat una pena perquè no esperàvem perdre’l. Veurem com evoluciona la seva lesió i a mesura que pugui suportar el dolor podrà anar tornant amb l’equip. Va aguantar molt bé contra el Leganés i ara caldrà veure l’evolució. De Jong ja tenia una molèstia que no acabava de resoldre i preferim que descansi i que es recuperi bé. És millor perdre’l un partit que quatre”.

Suárez serà titular?: “La realitat és que malgrat que va acumulant minuts de competició, cal tenir en compte que hi ha pocs dies entre partit i partit i que tot procés de recuperació necessita temps. És veritat, però, que cada dia es troba millor. Parlaré amb ell i decidirem si surt d’inici o no, perquè no crec que estigui preparat per jugar els 90 minuts”.

El futur d’Arthur: “No he parlat res amb ell, no és un tema que em preocupi. El que em preocupa és que estigui concentrat. El necessitem al 100% pel que queda de temporada, és un jugador molt important per a nosaltres. Quan s’acabi la temporada, ja parlarem de la resta”.

Què et sembla el nou format de la Champions?: “Crec que és pitjor per a tots que sigui a partit únic a partir dels quarts de final. Amb dos partits tens la possibilitat de resoldre un accident. A partit únic, el marge de maniobra és mínim. Les circumstàncies, però, són les que són i ens hi haurem d’adaptar. Hi ha moltes coses noves. El que sí que espero és que contra el Nàpols puguem jugar al Camp Nou, ja que l’anada la vam jugar a San Paolo amb públic a les grades”.

No és impossible guanyar-ho tot: “És clar que veig l’equip capaç de guanyar els nou partits que ens queden. No és probable, però som capaços de fer-ho. És difícil poder guanyar tots els partits, ja que una cosa és fer-ho bé i l’altra aconseguir imposar-se al rival. De moment, la perspectiva és bona, ja que hem marcat sis gols a favor i no n’hem rebut cap”.

Jornada clau?: “No, perquè ja hem vist moltes vegades que el futbol és capaç de sorprendre en qualsevol moment. Si guanyem, serà un impuls a la nostra confiança considerable, però és important que donem tota la importància del món a cada partit per intentar mantenir el nostre avantatge respecte al Madrid. Afortunadament, depenem de nosaltres mateixos, cosa que no poden dir els rivals que ens persegueixen.

El joc de l’equip: “La concentració s’ha de mantenir sempre. Es pot perdre un partit en el primer minut, però també en l’últim. Hem de tenir els cinc sentits ben atents, encara que és difícil controlar que els rivals no et creïn alguna ocasió. Contra el Leganés no vam tenir presència en la seva àrea, però vam crear perill. En total vam jugar 65 minuts al seu camp”.

Els rècords de Messi: “Què puc dir d’en Leo. Ens aniria molt bé que arribés als 700 gols aquesta jornada, ja que visitarem un camp i un rival que ens exigirà molt. Les xifres de Messi només estan a l’abast dels escollits. Tant de bo que marqui molts més gols”.

Beneïda porta tancada: “És possible que ens beneficiï, això mai se sap. Al Sánchez Pizjuán el públic pressiona i anima molt”.

Crida a la calma amb Ansu Fati: “Afortunadament, està bastant millor del que havia estat per culpa de diversos problemes físics. Seguiré gestionant els seus minuts com ho he fet fins ara. És un noi que té 17 anys i cal anar amb cura, encara que intento no diferenciar-lo de la resta de membres de la plantilla. Espero que pugui mantenir el rendiment de l’altre dia, tot i que encara hi ha coses que ell no coneix de si mateix. A poc a poc”.

Ansu Fati, Braithwaite i Griezmann: “Són tres jugadors diferents, amb característiques diferents. Són grans futbolistes amb què tenim la sort de comptar. Els aprofitarem quan considerem que les seves qualitats ens poden servir per a partits en concret”.

La gestió dels esforços de Messi: “Indiscutiblement, un jugador que fa 14 anys que juga al màxim nivell té un coneixement profund del seu cos i les seves reaccions. Això ens ha passat a tots els que hem allargat molt de temps la nostra carrera esportiva. Hi ha futbolistes que són molt conscients de les càrregues de treball que han de tenir, el descans que necessiten els seus cossos… i això és molt important”.

Les virtuts de Griezmann: “És un jugador que, encara que jugui a la banda, té certa tendència a aparèixer per dins i buscar espais i desmarcades. És cert que ha de jugar més a una banda per les circumstàncies, però es pot adaptar perfectament. No té un perfil d’u contra u. Ens dona moltes coses quan juga per dins”.

Dembélé i la seva reaparició: “Cada vegada està millor. Per la informació que tenim, està fent el treball que ha de fer i està evolucionant correctament. Veurem què passa quan surti al camp amb el grup, però encara li queda força temps”.

El Nàpols, campió de Copa: “Encara queda molt, però és veritat que ahir va fer un bon partit. Ja ens va comprometre molt en l’anada i no serà fàcil classificar-nos per als quarts, però encara queda molt”.

De Jong mai s’havia perdut dos partits consecutius amb Setién: “Sí que és veritat que es perd dos partits consecutius per primera vegada, però cal tenir en compte que el temps que ha estat de baixa tres dies. Si hagués tingut una setmana, hauria arribat. És un futbolista molt fort que ens dona moltes coses, però tenim altres jugadors per substituir-lo. Espero que es recuperi aviat i que això sigui una petita anècdota”.

Riqui Puig entra en escena: “Ja el vaig felicitar pels minuts que va jugar contra el Leganés. Ho va fer bé, va sortir molt connectat i va fer un bon partit. Llàstima que no marqués en l’oportunitat que va tenir. Està entrenant molt bé i té molt bona actitud. El que volem és que quan jugui ho faci bé com l’altre dia. No sé per quan, però compto amb ell. Està progressant adequadament i, si s’ho mereix, tindrà més minuts”.

El Sevilla exigirà la millor versió culer: “És un equip molt sòlid i, físicament, un dels més poderosos del campionat. És un conjunt constant i amb molt d’encert. Quan ha d’atacar ho fa bé, genera ocasions i crea perill. A pilota aturada és molt fort. En tasques defensives, se’n surt amb solvència”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa