Quique Setién va endur-se fins a sis jugadors del Barça B a Mallorca, aprofitant l’oportunitat que ofereixen les noves convocatòries, on es poden incloure més jugadors de l’habitual. Estem parlant d’Ansu Fati, Riqui Puig, Àlex Collado, Monchu, Iñaki Peña i Ronald Araújo. Si bé és cert que aquest últim va ser titular i va disputar tot el partit per la sanció de Lenglet i el mal estat de forma d’Umtiti, la resta no van disputar cap minut. Ni amb el partit ja solucionat, ni amb la possibilitat de fer fins a cinc canvis Setién va decidir que era el moment d’apostar pels més joves i donar-los oportunitats.

El cas més significatiu podria ser el de Riqui Puig. El primer se suposava que havia de guanyar molt més amb el tècnic càntabre, ja que és un entrenador que, a priori, li agradava apostar pel talent jove i arriscar-se per ells, però no ha estat així. Durant el primer entrenament en què va dirigir el conjunt blaugrana Setién es va mostrar molt afectuós amb ell, però després, res. Va jugar vint minuts en el primer partit amb el càntabre a la banqueta, setanta en el segon (el duel de Copa contra l’Eivissa), tres en el tercer, i ja no ha saltat més a la gespa com a futbolista del primer equip. La cara que feia quan veia que Setién no el feia ni escalfar era un autèntic poema. 

Per la seva banda, el cas d’Ansu Fati també és força paradigmàtic. Si bé Ernesto Valverde, un entrenador que hauria de ser més aviat conservador, va apostar clarament per ell des de l’inici d’aquesta temporada, Setién ha tendit a fer el contrari. El va fer jugar en els primers partits que dirigia, a causa de les lesions de Luis Suárez i Dembélé, però des que va arribar Braithwaite ha perdut molts minuts, i ara que l’uruguaià s’ha recuperat, el seu paper pot passar a ser testimonial, com ja es va poder sospitar ahir.

Àlex Collado ha tingut una certa presència en les convocatòries de Setién i ha disputat algun minut, però no suficients per considerar-lo una aposta seriosa del càntabre. Monchu era una de les primeres vegades que anava convocat, i per tant la seva inacció pot ser més comprensibe, mentre que Iñaki Peña ja se suposava que no jugaria, en ser el tercer porter. Pel que fa a la Masia, el partit de Ronald Araújo deixa bones sensacions, però l’oblit de la resta de futbolistes del B suposa tot el contrari.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa