Món Esport
Setién: “Si Arthur marxa, espero que sigui honrat”
  • CA

La d’avui no ha semblat la roda de premsa de Quique Setién prèvia a la visita complicada a Balaídos. Ha semblat la compareixença de l’entrenador del Barça per analitzar la imminent sortida d’Arthur Melo a la Juventus de Torí. El tècnic càntabre ha assegurat més d’una vegada que el club no li ha transmès cap novetat en relació amb el futur del brasiler, però la majoria de respostes a les preguntes sobre l’exjugador del Gremio han evidenciat que la temporada vinent el migcampista no lluirà la samarreta blaugrana. “Jo segueixo comptant amb ell. És un jugador que necessitarem per al final d’aquesta temporada, ja que és important. Viatjarà a Vigo i tindrà possibilitats de jugar demà. Hem d’intentar que, en cas que hagi de jugar, el soroll no l’afecti”, ha assegurat.

“Això que està passant és absolutament anormal. La realitat és que qualsevol jugador que es trobi en una situació com la seva haurà de tenir clar que la temporada no s’ha acabat i que encara queden partits molt importants per disputar. Si marxa, segur que voldrà deixar un bon record fins a l’últim moment. Les circumstàncies són excepcionals, però confio que la professionalitat i l’honradesa es mantindran fins a l’últim dia”, ha opinat Setién sobre la possibilitat que Arthur hagi d’encarar el tram final de la temporada sabent que el curs vinent no formarà part de la plantilla del Barça. Entre la incertesa al voltant del brasiler, la sanció a Busquets i la lesió de De Jong, el compromís contra el Celta podria ser un bon moment perquè Riqui Puig tastés la titularitat.

En aquest sentit, el tècnic culer ha explicat que “podria ser un bon moment per a Riqui, sense cap mena de dubte”. “La realitat és que amb l’absència d’alguns jugadors importants tindrà més possibilitats. Ha tingut una progressió important. L’actitud sempre ha estat excel·lent, però hem hagut d’indicar-li certes coses en funció del que crèiem que podia aportar. Hi ha hagut un període d’adaptació i en els últims partits ja ha estat a molt bon nivell. Mostra compromís amb el que li demanem. Aquest és el camí. L’important és que, arribats a aquest punt, ofereixi aquesta versió permanentment”, ha dit. A més, en la seva compareixença telemàtica el càntabre també ha parlat de la polèmica arbitral, ha considerat que serà molt complicat que el Madrid ho guanyi tot i ha insistit en el fet que no pensa en res que no sigui el futbol.

Les declaracions de Setién prèvies al Celta-Barça

El rival: “A tots els equips els agradaria defensar i atacar bé. I això és el que intentarà fer el Celta. En els tres últims partits no ha rebut cap gol i això demostra que està fent les coses bé. En atac té jugadors molt bons, amb una inspiració especial que els fa diferents. Serà un partit difícil, espero tirar-lo endavant, però no serà fàcil”.

El fitxatge d’Arthur per la Juventus, imminent: “Jo segueixo comptant amb ell. És un jugador que necessitarem per al final d’aquesta temporada, ja que és important. Viatjarà a Vigo i tindrà possibilitats de jugar demà. Hem d’intentar que, en cas que hagi de jugar, el soroll no l’afecti”.

Podrà mantenir la concentració fins al final?: “Això que està passant és absolutament anormal. La realitat és que qualsevol jugador que es trobi en una situació com la seva haurà de tenir clar que la temporada no s’ha acabat i que encara queden partits molt importants per disputar. Si marxa, segur que voldrà deixar un bon record fins a l’últim moment. Les circumstàncies són excepcionals, però confio que la professionalitat es mantindrà fins a l’últim dia”.

La polèmica arbitral: “Des que vaig començar a futbol i ara com a entrenador sempre ha estat igual. No sé si es parla molt o poc. La polèmica arbitral és inherent a l’esport”.

El Barça pot guanyar la Lliga?: “Per descomptat. Encara queden set partits per disputar i és molt difícil que el Madrid i nosaltres ho guanyem tot. El futbol sempre sorprèn. Estan un bon moment, com nosaltres, però pot passar qualsevol cosa”.

Els partits contra el Celta i l’Atlètic, claus: “Tampoc ho pensaria d’aquesta forma. Són dos partits complicats, però la resta també seran difícils. Ja estem veient les dificultats que estem patint tots els equips per guanyar. Jo m’imagino que la Lliga es decidirà en l’última jornada”.

Les queixes pels horaris: “Nosaltres som una peça més de tot aquest engranatge. No tenim massa cosa a dir més enllà d’acceptar el que ve. Tothom es queixa en un moment determinat d’alguna cosa: els horaris, el VAR… Però no ens queda una altra opció que centrar-nos en el que podem controlar. Afortunadament, estem podent acabar un campionat que perillava molt. Les circumstàncies són complicades, però podrem acabar la Lliga i això ja és molt”.

Ha arribat l’hora de Riqui Puig?: “Podria ser un bon moment, sense cap mena de dubte. La realitat és que amb l’absència d’alguns jugadors importants tindrà més possibilitats. També les tenia abans, quan teníem tota la plantilla del primer equip disponible”.

L’afició demana que ell i Ansu Fati siguin titulars: “No estic massa pendent de tot el que es diu i parla. Hi ha moltes opinions i molt variades. Poca gent es posa d’acord. Jo normalment escolto, però hi ha altres qüestions que m’influencien molt més a l’hora de fer alineacions. Al final, el que he de decidir soc jo i he de fer cas al que veig i crec”.

L’adeu d’Arthur: “No és el primer jugador que fitxa per un club amb unes il·lusions que al final no fructifiquen. No sé si això passarà amb Arthur, però passa molt. Hi haurà afeccionats que pensin que és una bona oportunitat per al futbolista o per al club i n’hi haurà d’altres que no ho creuran. No sabrem mai si l’operació està ben feta o no”.

Riqui Puig progressa adequadament: “Ha tingut una progressió important. L’actitud sempre ha estat excel·lent, però hem hagut d’indicar-li certes coses en funció del que crèiem que podia aportar. Hi ha hagut un període d’adaptació i en els últims partits ja ha estat a molt bon nivell. Mostra compromís amb el que li demanem. Aquest és el camí. L’important és que, arribats a aquest punt, ofereixi aquesta versió permanentment. No podem oblidar que al Barça hi juguen els millors del món”.

Les opcions del Barça a la Lliga: “Si el Madrid perd, amb un de menys que en perdem ja n’hi hauria prou. A mi m’interessa pensar que serà molt complicat guanyar tots els partits”.

Què li ha faltat a Arthur?: “No puc parlar del temps que no ha estat amb mi. Des que vaig arribar, ell ha intentat fer tot el que li hem demanat. Li hem hagut de recalcar algunes coses i potser li ha faltat una mica de continuïtat, però no és fàcil canviar un futbolista. Ell ha intentat adaptar-se a la situació i en molts casos ho ha fet amb eficàcia. S’ha convertit en millor futbolista”.

Professionalitat: “A mi el club no m’ha comunicat que hagi de marxar. Fins a l’últim partit d’aquesta temporada estarà amb nosaltres. Si marxa, jo el convenceré que ha d’intentar marxar amb bones sensacions, de ser honrat amb el club que l’està pagant. Estic segur que ell ho complirà”.

No li interessa el futbol: “No comentaré res sobre rumors. Estic molt centrat en el que està passant ara. Parlo contínuament amb el director esportiu i la secretaria tècnica, però no els demano explicacions. He d’estar centrat, no em puc desgastar en coses que no sé si passaran o no. El partit de demà és importantíssim”.

Rafinha: “Està jugant a un gran nivell, igual que el seu equip. Quan el Celta ha reaccionat ha estat perquè els jugadors han ofert una bona versió. Rafinha és un gran jugador, té molt de talent. Com en Denis o en Iago. El Celta té jugadors que m’agraden molt”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa