Món Esport
Sergiño Dest, nou jugador del Barça
  • CA

Era oficiós i ara ja és oficial. Sergiño Dest s’ha convertit aquest dijous en el primer fitxatge del Barça des de l’arribada de Ronald Koeman a la banqueta local del Camp Nou. Encara que aquest estiu s’ha donat la benvinguda a futbolistes com Trincao, Pjanic o Pedri, la incorporació del lateral estatunidenc amb passaport holandès és la primera que es produeix després del desastre de Lisboa, quan vuit gols del Bayern de Munic van deixar ben clar al club blaugrana que estava obligat a passar pàgina i iniciar una nova era. El nou futbolista culer, fins ara a l’Ajax, s’ha compromès fins al 30 de juny del 2025, és a dir, per a les pròximes cinc temporades. Durant aquest període tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros.

L’operació s’ha tancat, segons ha informat el Barça, per 21 milions d’euros fixos més cinc en variables. El club blaugrana no ho ha especificat, però el més normal és que el preu del traspàs s’aboni de forma fraccionada: això vol dir, per tant, que la candidatura que guanyi les eleccions previstes per als primers mesos del 2021 –estan convocades per al març però si el vot de censura contra Bartomeu prospera, els comicis s’avançaran unes setmanes– haurà de fer front a part del cost d’un fitxatge que, això sí, s’imagina profitós. I és que Dest, de només 19 anys, està cridat a ocupar la banda dreta de la defensa blaugrana durant la pròxima dècada. La seva presentació serà aquest divendres 2 d’octubre a partir de les 13.45 hores.

Caldrà veure si el seu rendiment satisfà les esperances generades al voltant de la seva figura. Des de l’adeu de Dani Alves, el Barça no ha aconseguit trobar un efectiu convincent per al lateral dret: la principal prova d’això és que, tot i invertir diners en aquesta posició, al final el que ha acabat tenint més minuts i jugant de titular en els partits importants ha estat Sergi Roberto, un migcampista que Luis Enrique va reconvertir, precisament, per cobrir puntualment aquesta necessitat. Si Sergiño Dest està a l’altura, la seva incorporació tindrà un valor doble, ja que el de Reus podrà reforçar l’equip al mig del camp si Ronald Koeman ho considerà oportú.

El nou Dani Alves?

La il·lusió que desprèn el nou lateral dret del Barça, que lluirà el dorsal ‘2’, no ha de generar falses expectatives. De moment, Dest és un futbolista que té molt més futur que present: només ha disputat 38 partits al màxim nivell, durant els quals ha marcat dos gols i ha repartit sis assistències. Comparar-lo amb Dani Alves, que va aterrar al Camp Nou després de força temporades vestint la samarreta del Sevilla al màxim nivell del futbol estatal i continental, és erroni. Com a mínim de moment. Té potencial per apropar-se al nivell que va oferir el brasiler, sobretot tenint en compte que ofensivament té moltes virtuts, però encara ha d’aprendre molt i treballar de valent per reforçar diverses qüestions tàctiques i defensives.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa