Sense notícies de Griezmann

El davanter francès ha aparegut molt poc en un partit en el qual el Barça ha tingut el control gairebé en tot moment

El Barça ha guanyat i ho ha fet amb comoditat davant un equip de Champions com el València. Però hi ha coses que encara no acaben de rutllar. Més enllà del problema en defensa, que s’ha tornat a evidenciar amb dos nous gols encaixats, preocupa l’escassa participació de Griezmann. El francès va fer una exhibició contra el Betis en el seu debut al Camp Nou, però en els altres tres partits ha passat completament desapercebut.

L’exjugador de l’Atlètic s’ha tornat a perdre entre les línies defensives del rival, entre les quals no és capaç de trobar un espai. És bastant clar que el francès no està còmode en solitari en aquesta zona. Només aconsegueix sortir-ne de tant en tant per tornar una pilota al primer toc. Però de les rematades i les parets elèctriques que el fan sentir viu, no hi ha rastre. Avui, la resta de l’equip ha funcionat i, com a mínim, ha pogut marxar amb el somriure del triomf.

Millor amb Suárez

Abans que entrés Luis Suárez, Griezmann només ha aconseguit protagonitzar dos xuts, tots ells des de fora de l’àrea. El primer ha marxat alt i el segon ha acabat en el gol de Piqué, però més per l’error de Cillessen que no per l’encert del ‘17’. L’entrada de l’uruguaià, tot i que l’ha desplaçat a la banda, li ha servit per trobar algú en qui tenir suport. Els seus moviments, amb un davanter de referència, tenen més sentit.

La versió del ‘Petit Príncep’ ha continuat lluny del que s’espera d’ell. Però es nota que a Griezmann no li agrada ser el jugador més avançat de l’equip. Quan s’endarrereix uns metres per rebre la pilota, la presència d’un ‘9’ li dóna més aire entre línies per crear. La jugada mostra ha estat la que Suárez ha deixat passar la pilota per habilitar la cursa, des d’una posició més endarrerida, d’Antoine. Un petit tast que ha de convertir-se en habitual per facilitar les coses al de Macon.

Un pas que ha de fer Griezmann

Els jugadors que triomfen al Barça se solen caracteritzar per adaptar les seves habilitats excepcionals a un mecanisme que ve de molt enrere. L’equip i Valverde poden mirar de facilitar la feina al campió del món però el ventall de recursos per adaptar-se al màxim de situacions l’ha de fabricar el jugador. Això tot just acaba de començar i Griezmann té marge. A més, encara ha de provar el comodí Messi, amb el qual tot acostuma a ser molt més fàcil.

Més informació

Comentaris

    ave-maría Setembre 15, 2019 12:50 pm
    Hem sembla que molta gent hem vist un partit diferent al del comentarista. El Griezmann no va fer el figura, però va complir amb el seu joc.

Nou comentari