Sense Jenni no hi ha paradís (2-0)

El Barça no ha pogut tancar amb un final feliç una setmana atípica (2-0). Les nou jugadores internacionals no van poder entrenar amb l’equip fins dimecres i, a més, Jenni Hermoso va patir una lesió a l’adductor de la cama dreta. A l’absència de la màxima golejadora s’hi ha sumat Sandra Paños i Bàrbara Latorre, que encara no estan recuperades. Malgrat tot, les blaugrana han encarat el partit contra el Santa Teresa amb bones expectatives, tenint en compte el 6-0 de l’anada i la bona actuació en els dos últims partits.

Aquest resultat pot complicar les coses al Barça de cara a la lluita pel títol de Lliga. L’Atlètic de Madrid, el líder, ha vençut còmodament al Saragossa per 5-1 i ja es situa a quatre punts de les blaugrana.

Sense opcions clares

A les culers els ha costat aconseguir el domini del partit. Les jugadores no han sabut aprofitar les nombroses ocasions de gol, encara que poc clares, per avançar-se al marcador. La portera Emmeline ha salvat un xut d’Andressa Alves i Ruth Garcia ha estat a punt de marcar en el rebuig. Poc després, ho ha provat Patricia Guijarro amb un llançament desviat. Tot i així, al minut 26 ha arribat el primer gol del Santa Teresa a pilota aturada, obra de Madi Torre. Les blaugrana, tocades i incòmodes, han marxat al descans amb un gol en contra, malgrat els intents de Vicky Losada i Andressa Alves.

Impaciència

El segon temps ha començat amb una bona jugada d’estratègia del Santa Teresa i l’entrada d’Aitana Bonmatí i Ange Koko a l’equip blaugrana. Més tard Leila Ouahabi també s’ha incorporat al partit. Sense l’olfacte de Jenni ni l’astúcia de Bàrbara Latorre, el Barça no ha trobat la manera, ni la paciència, de crear combinacions que acabessin en gol, servint-se més que res de pilota llargues fins a l’àrea rival. L’empat ha pogut arribar amb les oportunitats d’Alexia Putellas i Koko, però el 2-0 al minut 78 ha deixat el Barça enfonsat.

“Hem comès errors i no hem pogut superar les adversitats”, ha lamentat el tècnic Xavi Llorens després del partit. L’equip blaugrana disposa de dues setmanes per pair aquesta ensopegada en terres extremenyes, ja que el proper partit de Lliga serà el 12 de febrer al camp de la Reial Societat.