Món Esport
La segona unitat s’ho passa bé a la Champions (0-3)
  • CA

15 de 15. La segona unitat del Barça ha superat amb molt bona nota la segona prova exigent que ha afrontat en només una setmana. Sense Leo Messi, Ter Stegen i Coutinho, el conjunt blaugrana ha golejat el Ferencváros per continuar comptant per victòries els partits de Champions League que ha disputat aquesta temporada (0-3). Griezmann, Braithwaite i Dembélé han marcat els gols d’una nit tan gèlida com plàcida per als culers, que ja estan classificats per als vuitens de la Lliga de Campions, però que hauran de certificar la primera posició del grup el dimarts vinent al Camp Nou davant la Juventus, ja que l’equip italià no ha fallat contra el Dinamo de Kíev (3-0).

Per cinquena vegada en cinc jornades, el Barça ha tornat a viure una nit europea de molt bones sensacions. Més enllà del triomf, els de Koeman –que ha fet menys rotacions de les esperades i només ha introduït les novetats destacades de Neto a la porteria i Trincao i Dembélé en atac– han estat completament superiors als seus rivals i han ofert una imatge preciosa. Han tingut durant molta estona la pilota, se l’han passat amb sentit i ritme i quan l’han perdut no han deixat de córrer fins que l’han recuperat. La pressió després de pèrdua ha estat més ferotge que mai. El Ferencváros no ha tingut cap ocasió abans del descans; no ha pogut apropar-se a l’àrea catalana. El fons d’armari blaugrana s’ha exhibit i, a més, no ha tingut cap mena de problema per traslladar al marcador el seu domini.

Una primera mitja hora fulminant

Griezmann ha obert la llauna amb un extraordinari gol d’esperó després d’una centrada de Jordi Alba des de l’esquerra; Braithwaite ha agraït una passada de Dembélé des de la mateixa banda i ha culminat amb una definició espectacular una jugada en què l’han tocat tots els jugadors del Barça menys Neto; i el mateix davanter danès ha forçat un penal i ha tornat el favor a l’extrem francès, qui no ha perdonat des dels onze metres. Tot plegat en menys de mitja hora. Els culers han sentenciat el partit abans del descans i, encara que no han abaixat la intensitat en cap moment, han deixat de buscar la porteria contrària amb tanta insistència. I el Ferencváros ho ha celebrat i ha aprofitat l’avinentesa per intentar crear una mica de perill. Neto, però, ha tingut poca feina.

A la represa, Koeman ha donat descans a Sergio Busquets, Jordi Alba, Griezmann i Lenglet i ha donat entrada a Aleñá, Junior Firpo, Riqui Puig i De Jong. Konrad de la Fuente també ha tingut alguns minuts. El guió del duel no ha variat: el Barça ha estat instal·lat a camp contrari i les poques accions ofensives dels hongaresos s’han produït al contraatac. El partit s’ha obert i el domini català ha minvat lleugerament, però les sensacions han continuat sent bones. Com en la nit de la setmana passada a Kíev, avui tot han estat bones notícies. L’equip ha guanyat, el pla B ha funcionat, els efectius més importants han reposat i els que no juguen tant han gaudit d’una oportunitat i l’han aprofitat.

El marcador no ha estat més voluminós perquè el Barça ha desaprofitat una gran quantitat d’ocasions. Trincao ha desaprofitat un regal en forma de passada de la mort de Dembélé, el francès i Riqui Puig han perdonat un dos contra un i Pjanic ha fet un xut des de fora l’àrea que ha fregat el pal. Mingueza ha estat molt bé en defensa i ha format una bona aliança amb De Jong, però el Ferencváros ha netejat la seva imatge i ha acabat el compromís fent mèrits per marcar alguna diana. Tot i això, els culers han pogut tancar el tercer enfrontament consecutiu sense encaixar. És la primera vegada que ho aconsegueixen aquest curs.

La primera posició del grup es decidirà en la darrera jornada

El Barça i la Juventus es jugaran la primera posició del Grup G el dimarts vinent al Camp Nou (21.00 hores). El conjunt blaugrana lidera la classificació amb 15 punts de 15 possibles, mentre que els italians només en tenen tres menys. Els de Koeman aconseguiran l’objectiu si guanyen, empaten i perden per la mínima o pel resultat exacte de 0-2. Els torinesos, per la seva banda, hauran de guanyar de dos gols –sempre que n’anotin tres– o més si volen passar a vuitens en primera posició.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa