Món Esport
Segon assalt del duel entre Luis Enrique i Zidane
  • CA
Zidane i Luis Enrique a un clàssic com a jugadors | FCB

 

La primera i, fins al moment, única vegada que Luis Enrique i Zidane s’han vist les cares com a entrenadors va ser en el clàssic de la temporada passada, en què el Reial Madrid es va imposar per 1 gol a 2 al Camp Nou. Zidane, que feia escassament tres mesos que havia assumit el càrrec, aconseguia amb aquella victòria mantenir amb vida al Reial Madrid en la Lliga, si bé el Barça encara mantenia un còmode avantatge de 7 punts.

La derrota per 1-2 al Camp Nou va ser la segona que encaixava Luis Enrique en un clàssic. Fins aleshores, el tècnic asturià havia dirigit el Barça en tres Barça-Madrid més: en la victòria per 2-1 al Camp Nou la temporada 2014-2015, en la derrota per 3-1 al Bernabéu aquella mateixa temporada, i en la victòria per 0-4, també al Bernabéu, l’any passat.

 

Luis Enrique i Zidane, però, no era la primera vegada que coincidien sobre la gespa. Com a jugadors en van enfrontar sis vegades, una amb les seves respectives seleccions i les altres cinc en un clàssic. Va ser entre les temporades 2001-2002 i 2003-2004, amb una victòria per a cadascun i tres empats. Zidane va fer dos gols al Barça de Luis Enrique, mentre que l’asturià en va fer un al Reial Madrid de Zidane. L’any 2003, ambdós jugadors van protagonitzar una picabaralla al Camp Nou que per molt poc no va arribar a les mans.

Duel de ratxes

 

Quan el Reial Madrid va derrotar el FC Barcelona l’any passat va suposar també la fi d’una ratxa de 39 partits sense perdre del Barça, entre partits de Lliga, Champions i Copa del Rei. Va ser el rècord històric del futbol espanyol, i el tercer rècord que s’ha registrat a les grans lligues europees per darrere de Nottingham Forest (40) i Juventus (43).

 

Ara, el Reial Madrid de Zidane en suma 32. No perd des del 6 d’abril, quan va caure per 2-0 contra el Wolfsburg en el partit d’anada dels quarts de final de la Champions League. Des d’aleshores, ha sumat 25 victòries i 7 empats i està a només dos d’igualar el rècord que va establir el Reial Madrid de Leo Beenhakker entre els anys 1988 i 1989, quan els blancs van encadenar 34 partits sense perdre.

 

Un punt d’inflexió

 

El Reial Madrid de Zidane arriba a la cita del Camp Nou com a líder, amb 6 punts d’avantatge respecte al Barça i amb la sensació que, sense practicar un gran futbol, és capaç de guanyar amb relativa facilitat. Com a visitant, aquesta temporada el Reial Madrid només s’ha deixat dos punts a Las Palmas (2-2). Ha estat com a local que ha empatat els altres dos partits, contra Eibar (1-1) i Villareal (1-1).

 

El Barça de Luis Enrique no arriba, ni de bon tros, en el seu millor moment, i el crèdit de l’entrenador asturià es pot reduir en gran mesura si encaixa una derrota contra el Reial Madrid i els blancs es desmarquen a la classificació amb 9 punts d’avantatge. Els tres darrers empats –el 0-0 contra el Màlaga, l’1-1 contra la Reial Societat i l’1-1 contra l’Hèrcules– han deixat tocat al conjunt blaugrana, que necessita imperiosament una victòria per desfer-se, sobretot, de la mala imatge oferta a Sant Sebastià.

 

Des que Luis Enrique va agafar les regnes del FC Barcelona, aquesta ha estat la seva pitjor arrencada en la Lliga. En la temporada 2014/2015, el Barça havia sumat a aquestes alçades de la temporada 28 punts. L’any passat ja en sumava 30, precisament després de guanyar 0-4 al Bernabéu. Ara “només” en porta 26.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa