Sandro Rosell ha declarat durant dues hores, aquest dijous, davant la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, acusat de blanqueig de capitals i d’organització criminal a través del cobrament il·legal de comissions per la venda de drets televisius de la selecció brasilera de futbol. Després de passar dues nits a les dependències de la Guàrdia Civil -a Barcelona i Madrid- i de negar-ho tot davant les autoritats policials, l’expresident del Barça ha passat a disposició judicial.

Rosell i els tres presumptes testaferros (Shahe Hanessian, Joan Besolí i Andreu Ramos) van ser traslladats per carretera a Madrid i compareixeran durant el dia d’avui davant la titular del jutjat d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, que fou la què demanà la detenció de l’expresident blaugrana i la seva posada a disposició judicial. També està citada a declarar l’esposa de Rosell, Marta Pineda, que el mateix dimarts a la nit va ser posada en llibertat amb càrrecs després de presenciar diversos escorcolls.

 

El màxim mandatari del Barça entre el 2010 i el 2014 ja va ser interrogat aquest dimecres per la Guàrdia Civil al voltant de les acusacions de blanqueig de capitals i d’organització criminal. Rosell ho va negar tot, segons va explicar el seu advocat Pau Molins, i va reiterar la legalitat del cobrament dels 15 milions d’euros per la intermediació en la venda dels drets televisius de la selecció brasilera.

 

Marta Pineda, arribant a l’Audiència Nacional. | EFE


Nou comentari