Món Esport
L’exigència que ha posat Umtiti per marxar del Barça

Samuel Umtiti no posarà reticències a la seva sortida del Futbol Club Barcelona, però hauria posat una condició força difícil de complir. Tal com ha informat el diari, el defensa només acceptaria marxar del club català si el seu destí fos un equip que juga la UEFA Champions League o, com a mínim, alguna competició europea.

És, doncs, una situació complicada. Si bé algun equip dels citats (és a dir, que disputi competicions europees la temporada vinent) tindria més facilitat a l’hora de pagar el salari del jugador respecte a equips que no tinguin els ingressos de les competicions UEFA, el desig d’Umtiti és molt ambiciós. Cal recordar que malgrat que ha sigut un dels millors centrals del món entre 2016 i 2018, a partir del Mundial de Rússia el seu rendiment, minvat pel seus problemes al genoll, ha caigut.

Per tant, segons les mateixes informacions, la secretaria tècnica confia que si finalment no arriba cap oferta d’un equip amb la circumstància esmentada, el jugador acabi cedint i acceptant-ne una menys ambiciosa. Per exemple, segons va informar fa unes setmanes Mundo Deportivo, els clubs turcs Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray i Trabzonspor estarien interessats en els serveis del campió del món, si bé no es podrien fer càrrec del seu salari.

La maniobra de Mateu Alemany que facilita les coses amb Samuel Umtiti

En aquest sentit, hi ha una arma a favor del Barça. Quan el club català intentava inscriure Ferran Torres i quadrar la massa salarial, va aconseguir fer una renovació especial a Umtiti, mitjançant el secretari de futbol, Mateu Alemany, en la qual es va diferir el seu sou. És a dir, li va allargar els anys de contracte i allò va generar que els diners que percebrà el jugador a llarg termini seran els mateixos, però per curs quedaran disminuïts.

Passi el que passi, sembla que la xerrada que va tenir el defensa amb el seu entrenador d’hores d’ara, Xavi Hernández, va sorgir efecte. Tots dos van reunir-se tot just després que acabés la temporada 2021/2022. I allà, el segon va fer entendre al primer que no comptava amb ell de cara a la temporada vinent. No deixa de ser obvi: en el darrer curs, el francès només ha disputat un partit. Tota la resta se l’ha perdut per qüestions físiques però també per decisions tècniques.



Més notícies
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
Situen Umtiti al Girona després d’una broma en un programa de ràdio
Notícia: Situen Umtiti al Girona després d’una broma en un programa de ràdio
Comparteix
Durant una entrevista a Ràdio Barcelona, Pere Guardiola ha fet broma sobre aquest moviment i alguns mitjans s'ho han pres seriosament
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
Critiquen Umtiti per una reacció amb un nen a la sortida de l’entrenament
Notícia: Critiquen Umtiti per una reacció amb un nen a la sortida de l’entrenament
Comparteix
Nou episodi del francès amb aficionats en la Ciutat Esportiva Joan Gamper
Samuel Umtiti, a la banqueta del Barça | Europa Press
Un jugador de l’Espanyol envia un consell molt sorprenent a Umtiti
Notícia: Un jugador de l’Espanyol envia un consell molt sorprenent a Umtiti
Comparteix
El migcampista Sergi Darder encoratja el francès que es busqui un nou equip
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
El Barça inscriu Ferran Torres gràcies a un gran esforç econòmic d’Umtiti
Notícia: El Barça inscriu Ferran Torres gràcies a un gran esforç econòmic d’Umtiti
Comparteix
El central francès renova fins al 2026, però cobrarà el mateix que havia de cobrar fins al 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa