Món Esport
S’inicia una campanya per treure la samarreta d’Urdangarín del Palau
  • CA

El grup d’animació Dracs 1991 i l’associació Manifest Blaugrana han iniciat una campanya de firmes que té per objectiu retirar la samarreta d’Iñaki Urdangarín del Palau Blaugrana. Tots dos grups han iniciat un procés que pretén incloure a l’ordre del dia de l’assemblea general del proper 21 d’octubre la següent proposta per tal que sigui debatuda i votada. Els dos grups confien en arribar al nombre de suports suficient per tal de complir amb els requisits establerts en el punt 27.2 dels Estatuts del Barça. 

 

La idea va arrencar el febrer del 2017, quan Manifest Blaugrana va iniciar una campanya per recollir suports a la retirada de la samarreta d’Iñaki Urdangarín, exjugador d’handbol condemnat per frau fiscal, prevaricació i tràfic d’influències a cinc anys i deu mesos de presó. El juliol del 2018, el col·lectiu Dracs va emplaçar la junta directiva del Barça a donar el pas. En aquell moment, Manifest va donar recolzament “explícit i inequívoc” a la iniciativa, i des d’aleshores tots dos grups han treballat per activar els mecanismes legals per tal de fer entrar la qüestió a l’ordre del dia -i votar-la- a la mencionada assemblea general de socis compromissaris. Tots dos grups conviden a qualsevol altre grup d’animació, associació o Penya barcelonista a afegir-se a la iniciativa. El portaveu del Barça, Josep Vives, ja va manifestar el 2017 que la intenció de l’entitat era no retirar-la, donat que es va penjar “pels seus mèrits esportius, que són inqüestionables”. 

 

Per tal que això sigui una realitat, necessiten unes 3.200 signatures, corresponents al 3% dels socis del Barça. Per aquest motiu, els dos col·lectius posaran punts de recollida a disposició dels socis al voltant del Palau Blaugrana en diversos dels partits de les seccions i del primer equip de futbol. En el cas de les seccions, la recollida de firmes es realitzarà en tres partits de futbol sala (els dies 21 i 28 de setembre i 13 d’octubre, contra Saragossa, Segovia i Peñíscola); dos d’handbol (els dies 22 de setembre i 6 d’octubre, contra Veszprem i Montpellier), i dos de bàsquet (els dies 27 de setembre i 13 d’octubre, davant del Gran Canària i el Saragossa). Pel que fa als partits al Camp Nou, seran els dies 23 i 29 de setembre, davant Girona i Athletic. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa