Món Esport
Rousaud: “Els mitjans de comunicació estan bipolaritzant les eleccions del Barça”
  • CA

Emili Rousaud ha presentat, aquest dijous, la seu d’Els millors, al Barça!, la seva precandidatura a les eleccions del club blaugrana. L’aspirant a la presidència, que ha presentat un espai “gens ostentós adequat al moment de pandèmia” situat “davant de l’antic estadi culer”, ha insistit en els pilars bàsics del seu projecte, que ja va explicar aquest dimarts en una entrevista amb El Món, i ha criticat que els mitjans de comunicació estiguin “bipolaritzant” els comicis i considerant que la cursa electoral s’acabarà convertint en un pols entre Joan Laporta i Víctor Font. “Nosaltres creiem que no som la tercera via, som una veritable opció. Som la solució per al Barça”, ha dit.

Rousaud ha assegurat que, segons el seu parer, “és molt important unir el barcelonisme en un moment molt complicat”. “Ens hem reunit amb pràcticament tots els precandidats i la idea de la candidatura única no ha quallat. És una llàstima, jo estava disposat a no ser el primer. És un moment per deixar de banda els ismes. Hi ha precandidats que estan parlant d’unitat i van desestimar la possibilitat d’anar tots junts per una qüestió d’ego o de projecte molt definit”, ha reflexionat. També ha titllat “d’idea brillant” la pancarta de Laporta a Madrid. “Publicitàriament em va semblar una gran estratègia, però només li hauria funcionat a ell. A la resta de precandidats ningú ens hauria reconegut. Va apel·lar a una època brillant de la nostra història, però la meva opinió és que la situació actual no permet analogies”.

Un contracte de vida a Messi, el fitxatge a cost zero de Neymar i un altre jugador franquícia –d’aquells que “s’autofinancen”–, la fórmula “refer l’equip per refer l’economia per refer el club”, la incorporació d’un dels millors secretaris tècnics del món, la recuperació de la confiança en la Masia… La proposta que Rousaud farà als socis per intentar persuadir-los i demostrar que el seu projecte no té res a veure amb el mandat de Josep Maria Bartomeu té les línies molt marcades. A més, Els millors, al Barça! també lluitarà “contra el racisme i el canvi climàtic” i fomentarà “la igualtat de gènere”. El percentatge de dones que formaran part de la directiva de Rousaud en cas que guanyi les eleccions serà del “30%”. “No farem una candidatura d’amics. Volem que hi hagi gent capacitada, amb valors, professionals. De mica en mica anirem presentant els integrants del nostre projecte”, ha especificat.

Una altra de les idees serà el de posar el nom de Leo Messi al Camp Nou: “Això casa perfectament amb els naming rights. Ho decidirà el soci, no nosaltres. Parlarem amb el seu entorn quan tinguem el poder de prendre decisions, en Minguella té molt bona relació amb ell. Però no tinc cap dubte que per als patrocinadors serà un orgull associar-se a la marca d’en Leo”. No creu que Messi vulgui marxar del PSG per retrobar-se amb Neymar, tal com va dir el brasiler. “Quan vaig dir que volia fitxar Neymar, els mitjans francesos van publicar-ho. Poc després, ell va declarar que volia tornar a jugar amb el Leo. Després va rectificar perquè algú el va renyar. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa