Món Esport
Rosengård, el repte suec de la Lliga de Campions
  • CA

L’aventura del Barça femení a la Lliga de Campions continua a Suècia, on avui es disputarà l’anada dels quarts de final a l’Idrottsplats de Malmö (19.00 hores). El rival a batre és el Rosengård, un dels tòtems de la lliga femenina sueca, la Damallsvenskan, que compta amb una estrella mundial a la plantilla: Marta da Silva, cinc vegades campiona del FIFA Women’s Player i candidata en 12 de les 13 últimes edicions.

La història del club suec va començar l’any 1970 amb la recerca de jugadores pel Malmö FF. Un petit anunci en un diari local va ser l’origen d’un equip que, una dècada després, es va convertir en un dels millors del país, conquerint el primer títol el 1986. Les dificultats van arribar el 2007, quan el Malmö FF va deixar de fer-se càrrec de les despeses de l’equip. Tot i així, la perseverança de les futbolistes va atraure un sponsor. El productor de cosmètics LBD va proporcionar 24 milions de corones sueques per a la creació d’un nou club. La incorporació de les sueques al Rosengård es va produir el 2012, un cop expirat l’acord amb LBD.  Des de llavors, la història ha seguit al “Jardí de Roses”, el mateix districte de Malmö on va créixer Zlatan Ibrahimovic.

 

En total, al llarg de la seva trajectòria, l’equip ha guanyat 10 Lligues, dues Copes, dues Supercopes i s’ha col·locat dues vegades als quarts de final de la Lliga de Campions.

Suècia, un dels països amb el nivell més alt

 

La competició a Suècia va finalitzar el novembre passat i el Rosengård es va alçar com a subcampió de la Damallsvenskan i com a campió de Copa. El mes de febrer, de cara a preparar la nova temporada, les sueques han disputat dos amistosos exigents -una victòria contra l’Arsenal Ladies (2-1) i un empat contra el Chelsea (1-1)-, a més dels quarts de final de la Copa. Segons Kristoffer Bergström, periodista de l’Aftonbladet, la situació de l’equip ha millorat molt respecte l’any passat: “Eren les preferides, però dues de les millors jugadores, Schelin i Gaelle, es van lesionar. Sorprenentment, el Linköping es va endur el títol”.

 

Suècia és un dels països europeus amb un nivell més alt en el futbol femení i actualment disposa de 170.000 llicències de jugadores. Tot i així, Bergström afirma que ara la competició sueca es troba en la quarta millor d’Europa: “Vam avançar als anys 70 i 80 respecte altres països europeus perquè teníem una societat més igualitària. Però quan els països més grans han començat les seves lligues, ja no podem competir econòmicament“. La reputació de les futbolistes sueques, més que en la tècnica, es basa en la fortalesa física. Però, en aquest aspecte, les coses també estan canviant: “La nova generació de jugadores són més petites i ràpides”, afirma el periodista.

 

El Barça pot fer història

 

Per la seva banda, el Barça es troba molt il·lusionat. De fet, el tècnic Xavi Llorens, ha mostrat més esperances que la temporada passada contra el PSG, on les blaugrana van caure en els instants finals del duel de tornada: “Tenim una plantilla molt bona i l’equip està millorant moltíssim, estarem vius si fem les coses bé. Serà una eliminatòria molt disputada que esperem que caigui del nostre costat”.

 

Pel que fa al rival, Llorens assegura que les possibles claus per deixar-lo tocat són “intentar tenir la pilota, jugar ràpid i amb poques conduccions, posant molta atenció tant a les pilotes aturades com a les transicions defensa-atac”. El Miniestadi acollirà el partit de tornada el proper dimecres 29 de març.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa