Món Esport
Koeman: “És el moment de reaccionar”
  • CA

Ronald Koeman, tècnic neerlandès del Barça, ja fa cent dies que s’asseu a la banqueta de l’equip blaugrana. Durant aquests mesos, l’equip no ha aconseguit els resultats desitjats, però les expectatives ja no eren gaire altes després de la pèssima temporada passada. Si bé Koeman no ha estat capaç de revertir la dinàmica del conjunt, les lesions tampoc no l’han ajudat. Tanmateix, ell és plenament conscient que la situació no pot continuar així i, en la roda de premsa prèvia al Barça-Osasuna, ha assegurat que: “Si hi ha un moment de reaccionar, és ara”. Respecte a les lesions, Koeman considera que no han “tingut sort”.

Una de les noves preocupacions que s’han afegit a la infermeria blaugrana ha estat la de Sergiño Dest. El Barça està especialment limitat en defensa i ell és l’únic lateral dret disponible del primer equip. Tot i això, Koeman ha confirmat que des del partit a Kíev “té algunes molèsties i fins demà no sabrem si podem comptar amb ell”. L’estatunidenc ha entrat a la convocatòria, però la seva presència al partit contra Osasuna encara no està confirmada. El tècnic blaugrana ha insistit en la confiança a Mingueza: “És molt probable que jugui demà”.

El tema de la setmana ha estat la mort de Diego Armando Maradona. Koeman ja n’havia parlat, però ha tornat a rebre preguntes al respecte. Ha estat aleshores quan ha recordat una anècdota divertida i entranyable: “Només vaig jugar una vegada contra ell, quan jo era el Barça i ell al Sevilla. Va arribar tard a l’escalfament, però des que va saltar al terreny de joc vaig estar més pendent d’ell que de mi mateix”. El tècnic del Barça ha afirmat que el dol és més dur per “als argentins”, però que Messi “estarà bé i el millor homenatge que li pot fer serà sobre la gespa”.

Les paraules de Koeman abans del Barça-Osasuna

El rival: “Necessitem els tres punts per la nostra situació a la Lliga. Sabem que la temporada passada van fer un bon partit, ens van guanyar, però és un curs diferent. Juguem a casa i haurem d’aprofitar les nostres oportunitats per guanyar”.

Les molèsties de Dest: “Demà comprovarem si està en condicions per jugar. Ha tingut molèsties des del partit a Kíev, però avui ha millorat molt i no té res seriós. Si ell no pot jugar, ja li trobarem un substitut, però no cal parlar de noms concrets”.

Principi d’acord per la rebaixa salarial: “Hem d’ajudar el club i per això he posat el meu sou a disposició del Barça. És bo que els jugadors també s’estiguin entenent amb l’entitat”.

La reunió amb Tusquets: “Contribuiré en tot el que faci falta per tirar endavant el club”.

Una temporada de lesions: “El coronavirus hi està influint moltíssim. Necessitem més jugadors i estem limitats en algunes posicions. També es necessita sort i nosaltres no n’hem tingut”.

Messi: “Ha tingut un bon descans, com De Jong. Són els qui més han jugat, amb el Barça i amb la selecció, i no podien seguir amb aquest ritme. Amb més energia i frescor, demà podran marcar el ritme del partit”. 

Maradona: “Ha afectat especialment els argentins. No podem imaginar què suposa per a ells. El millor que podem fer és homenatjar-lo sobre el terreny de joc amb un bon partit. Vaig jugar una vegada contra ell. Va arribar tard a l’escalfament, però quan jo vaig estar més pendent d’ell que de res més. Sempre ha estat un ídol per a mi. És una llàstima que hagi mort tan jove”.

Quina nota li posaries a l’equip durant aquests mesos?: “No estic aquí per posar cap nota. L’equip està en una situació difícil, he estat més tranquil en altres clubs, però estic molt content d’estar aquí. Si hi ha un moment de reaccionar, és ara i hem de guanyar tots els partits que queden abans d’acabar l’any”.

Bé a la Champions, malament a la Lliga: “És difícil explicar aquesta diferència. Els equips europeus potser ens deixen més espais i va ser important agafar confiança amb la victòria contra la Juventus”.

El partit d’Aleñá a Kíev i la seva situació a l’equip: “No puc dir res respecte al que pot passar amb ell al gener. El canvi de sistema li ha costat, però està millorant molt el joc i s’està convertint en un pivot. Està canviant coses que ell necessita el dia d’avui per poder jugar al Barça. Se li ha de donar un marge de temps”.

Quatre davanters: “No és important això. De fet, és més important tenir una bona defensa. Tenim prou jugadors per generar oportunitats. La nostra mentalitat sempre ha estat ofensiva”.

Mingueza: “Té moltíssimes probabilitats de jugar demà, però encara no està decidit”.

Gols en jugada d’estratègia: “Treballem molt la pilota aturada, tant en defensa com en atac. Però el Barça sempre ha tingut jugadors baixos i això complica marcar en aquestes situacions, perquè els rivals sempre van millor per dalt”.

Què ha de millorar l’equip?: “Hauríem de jugar des d’una intensitat àmplia. No hem de baixar en cap moment. El ritme de la pilota hauria de ser alt des del principi, perquè els rivals no ens poden seguir durant tot el partit”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a novembre 28, 2020 | 14:58
    Ramon novembre 28, 2020 | 14:58
    Ui, sí, cal reaccionar aviat, que l'Elx se'ns escapa. Ja el tenim a quatre punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa