Món Esport
El Barça podria fitxar Lewandowski per 10 milions d’euros

Robert Lewandowski, davanter polonès del Bayern de Munic, és el gran objectiu del mercat de fitxatges del Futbol Club Barcelona i existeix una via per incorporar-lo a canvi de només deu milions d’euros. Segons diversos mitjans de comunicació internacionals, el jugador ja hauria arribat a un acord amb el Barça, però el principal problema és que dins del Bayern hi ha divisió d’opinions sobre què s’ha de fer amb la seva estrella de les darreres temporades. Per una banda, hi ha veus del club que deixen entreveure que a canvi d’uns quaranta milions d’euros estarien disposats a deixar-lo anar. Per l’altra, també hi ha declaracions públiques d’alts càrrecs de l’entitat bavaresa que tanquen completament la porta a aquesta opció i asseguren que es quedarà a Alemanya fins que finalitzi el seu contracte l’estiu de 2023.

Robert Lewandowski continua forçant la seva marxa del Bayern de Munic

Davant aquesta situació, el mateix Lewandowski, que ja s’ha acomiadat de l’afició i ha confessat públicament que vol marxar, i el seu agent, Pini Zahavi, continuen tensant la corda. Tant és així que el davanter polonès ha esborrat la fotografia de perfil de les seves xarxes socials on apareixia amb una samarreta del Bayern i n’ha publicat una amb la seva marca de roba, cosa que s’ha llegit com un missatge subtil, però clar i directe a la vegada. A més a més, Zahavi ha declarat al diari Bild, un dels més importants d’Alemanya, que la història de Lewandowski amb l’equip bavarès ja forma part del passat.

L’article 17 de la normativa de la FIFA obre una opció d’or per al Barça

Enmig d’aquest embolic, s’ha obert una via que podria permetre una desvinculació unilateral de Lewandowski amb el Bayern de Munic. El davanter polonès es podria acollir a l’article 17 de la normativa de la FIFA, el qual defensa que si un futbolista de més de 28 anys ha signat el seu contracte amb un club fa més de dos anys, pot marxar independentment de la voluntat de l’entitat en qüestió. Aquest és el cas de Lewandowski, que ha de tenir en compte que només té temps fins al 29 de maig per comunicar al Bayern que s’acull a aquesta opció, ja que només poden haver passat dues setmanes des del final de la temporada per poder fer efectiva aquesta normativa de la FIFA.

En aquest sentit, Juan de Dios Crespo, advocat especialitzat en dret esportiu i responsable de sis casos on s’ha aplicat aquest article 17, ha assegurat a Ràdio Barcelona que aquesta opció és totalment factible per a Lewandowski. Diu que no s’utilitza gaire, ja que els clubs ho entenen com una mena de declaració de guerra, però podria passar perfectament. Ara bé, el Barça hauria de pagar una indemnització al Bayern de Munic per aquest moviment i ha estat el mateix Juan de Dios Crespo qui ha situat la xifra d’aquest pagament al voltant dels deu milions d’euros, tenint en compte l’edat del jugador i l’any de contracte que li queda.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Bayern de Munic | Europa Press
Xavi diu públicament què pensa del fitxatge de Lewandowski
Notícia: Xavi diu públicament què pensa del fitxatge de Lewandowski
Comparteix
Xavi confirma que el Barça ja està negociant amb el Bayern per Lewandowski
Robert Lewandowski, jugador del Bayern | Europa Press
La premsa polonesa revela el preu que pagarà el Barça per Lewandowski
Notícia: La premsa polonesa revela el preu que pagarà el Barça per Lewandowski
Comparteix
L'operació se situaria al voltant dels quaranta milions d'euros més variables
Robert Lewandowski celebra un gol | Europa Press
Lewandowski va embogir al vestidor del Bayern amb la paraula “Barça”
Notícia: Lewandowski va embogir al vestidor del Bayern amb la paraula “Barça”
Comparteix
Els seus companys d'equip han filtrat una història que dona pistes sobre el futur del davanter polonès
Robert Lewandowski lluita una pilota amb Ronald Araujo al Barça-Bayern de fase de grups de la Champions d'aquesta temporada | Europa Press
Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindria
Notícia: Lewandowski al Barça: el rol, les aliances i l’encaix que tindria
Comparteix
Món Esport analitza el proper possible fitxatge estrella blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa